Patriciu isi face oras de 300 de milioane de euro

Constructii

27.05.2008 - Cotidianul

Smart City este un ansamblu urbanistic de 150.000 de metri patrati cu locuinte, cladiri de birouri si spatii comerciale.
 
Un grup de investitori format din IMMORENT (societate membra a Erste Group), Grupul Rompetrol si familia Patriciu investeste 300 de milioane de euro in Smart City, un ansamblu urbanistic in Bucuresti, precizeaza un comunicat al IMMORENT.

Finantarea proiectului va fi asigurata de Erste Bank, iar Smart City va fi situat la mica distanta de centrul orasului Bucuresti, in zona de nord, in apropierea lacului Baneasa. Suprafata intregului proiect va fi de 150.000 de metri patrati (mp) construiti, precizeaza comunicatul.

Ansamblul va fi compus din cladiri de birouri clasa A (50.000 mp), spatii comerciale si locuinte cu un standard ridicat (100.000 mp), asigura realizatorii.
 
Planurile Smart City includ si noul sediu al companiei Rompetrol, o cladire turn cu inaltimea de 110,7 metri.

Toate constructiile vor folosi surse de energie alternativa, iar cladirile rezidentiale, celelalte spatii dedicate serviciilor si recreerii (banci, magazine, restaurante, cafenele, cluburi, gradinite) vor fi gandite astfel incat sa reduca folosirea zilnica a masinilor, conform IMMORENT.

Iulian Enache