Parteneriat intre Academia Romana si MDLPL

Constructii , PROIECTE / DEZVOLTARE

06.02.2008 - Capital

Academia Romana si Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL) vor colabora in vederea unor cercetari privind nevoile si competentele strategiei nationale a locuirii, realizarea de studii de fundamentare pentru tipuri de locuire, transformari rezidentiale, constructia si etapele parcursului.

Parteneriatul dintre cele doua institutii a fost stabilit in urma unei intalniri a ministrului László Borbély cu reprezentantii Academiei Romane, la care au participat si Mircea Ciumara, Director general al Institutului National de Cercetari Economice, Dan Balteanu, Director al Institutului de Geografie, istorici, sociologi, constructori, economisti, demografi, manageri de proiecte in domeniul dezvoltarii teritoriale, manageri de proiecte in dezvoltare teritoriala.

”Ne dorim ca acest parteneriat sa se concretizeze in proiecte comune de cercetare care sa sprijine finalizarea Conceptului Strategic pentru Dezvoltarea Spatiala a Romaniei. Dorim ca impreuna sa putem identifica proiecte de anvergura si modalitati de realizare a unor parteneriate intre autoritatile locale si sectorul privat pentru implementarea acestora”, spune László Borbély, Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.

Totodata au fost discutate posibilitati de cercetare privind impactul modificarilor zonelor culturale ale oraselor, marilor aglomerari de blocuri, zone periferice si periurbane, costurile in bani si costurile sociale ale noilor modele rezidentiale, evaluarea accesibilitatii si impactului creditelor pentru achizitionarea de locuinte.