Omul lui Gabriel Popoviciu a fost numit director intr-o firma a lui Dinu Patriciu

Imobiliare

15.12.2009 - Capital

Fostul partener al firmei Baneasa Developments, care construieste Proiectul Baneasa, Michael Lloyd a fost numit director non-executiv la compania imobiliara Rutley European Property, controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu, potrivit unui comunicat remis Bursei de la Londra.

La sfarsitul anului trecut, cand Dinu Patriciu a achizitionat fondul de investitii Fabian, care detine 11 proiecte in Romania, se zvonea ca Michael Lloyd ar fi consiliat tranzactia, insa acesta a dezmintit informatiile la acea vreme.

Lloyd a infiintat, la inceputul acestui an, o firma de servicii de administrarea activelor in domeniul imobiliar pentru clienti din Europa Centrala si regiunea Marii Negre, denumita Quintet Asset Management.

Partenerul lui Popoviciu

Michael Lloyd este implicat in piata imobiliara romaneasca din anul 1992, ocupand la inceput pozitia de consilier al presedintelui Agentiei Nationale de Privatizare  si, ulterior, al presedintelui Agentiei Romane de Dezvoltare. Anterior, Lloyd a ocupat pozitia de partener la compania de servicii imobiliare Jones Lang LaSalle.

Lloyd a fost numit in anul 2000 in functia de director executiv  al Baneasa Developments, companie controlata de Gabriel Popoviciu, Radu Dimofte si Sorin Creteanu, care construieste unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare din Romania. In luna noiembrie a anului trecut, Lloyd si-a anuntat retragerea de la conducerea Baneasa Develpments.

Fondul de proprietati imobiliare Rutley European Property Limited controla, la jumatatea acestui an, active in valoare totala de 488 milioane lire (541 milioane euro), majortatea in Germania, dar si in Polonia, Suedia, Franta, Belgia si Olanda.

Vehicolul investitional Black Sea Global Properties, controlat de Dinu Patriciu, detine 73,5% din actiunile Rutley.