Ofertele targului imobiliar: inscrieri in Prima Casa, locuinta de 15.000 de euro si 570 de euro pentru un metru patrat construit

Imobiliare

30.05.2009 - Gandul
Ofertele targului imobiliar: inscrieri in Prima Casa, locuinta de 15.000 de euro si 570 de euro pentru un metru patrat construit

Targurile imobiliare sunt o oportunitate pentru dezvoltatori sa afiseze reduceri de preturi si promotii. Desi nu sunt la fel de multi expozanti ca la celelalte targuri, in primele ore de la deschidere nu au fost foarte multi curiosi care sa asalteze standurile, chiar daca ofertele sunt imbietoare. Cea mai ieftina casa pe care o veti gasi in cadrul targului este cea a transportatorului Antares Group, adica 15.000 de euro pentru o casa cu o suprafata de 97 de metri patrati si trei camere, pe structura de lemn, dar la rosu. Daca proprietarul doreste si finisajele exterioare, pretul este de 23.000 de euro. Acesta mai trebuie sa detina terenul, sa alerge dupa obtinerea autorizatiilor de construire si sa aiba fundatia turnata. De finisajele interioare se va ocupa tot el, si nu firma. „Am mai participat la un targ in Bucuresti, acum vreo doi, trei ani, dar nu a fost nimeni interesat, insa am construit in alte judete. In Valcea am dezvoltat 16 astfel de locuinte, iar patru urmeaza a fi finalizate. Constructia unei case dureaza 45 de zile”, ne-a declarat reprezentantul companiei.


Dezvoltatorul care face inscrieri pentru „Prima Casa”
 Chiar daca inca nu se cunosc toate detaliile programului guvernamental „Prima Casa” si bancile nu au anuntat inca nicio hotarare, AlfaRom Holding vine in intampinarea clientilor cu o oferta speciala: inscrieri pentru acest program. „Am discutat deja cu trei banci, din care una intra cu siguranta in acest program, si au spus ca vor sa scada dobanda si se va ajunge la 5 – 6%. Pana acum am inscris trei persoane, dupa doua ore de la deschiderea targului”, ne-a declarat Florin Voicu, director de vanzari in cadrul companiei. Preturile pentru o garsoniera cu o suprafata de 48 mp este de 65.900 de euro, un apartament cu doua camere si o suprafata de 55 mp construiti costa 74.000 de euro, iar pentru unul cu trei camere si o suprafata de 93 mp pretul este de 126.000 de euro. O parte dintre aceste locuinte se incadreaza in baremul ordonantei pentru reducerea de TVA la 5%.


Reducere de 25% in cadrul targului
Tot in cadrul targului veti gasi si apartamente la un pret de 1.000 de euro pe metru patrat plus TVA, predate la cheie, in ansamblul Privighetori din Baneasa, cu 20-25% mai putin fata de preturile din alta perioada. Din cele 170 de apartamente, 45% sunt deja vandute. „In primele luni ale acestui an am reusit sa vindem 30 de apartamente, majoritatea garsoniere si cu trei camere. Ne-a surprins foarte mult aceasta cerere: nu mai avem decat o garsoniera, care are 40 de metri patrati, si doua apartamente cu trei camere de 101 metri patrati”, ne-a declarat Radu Mihai, consultant vanzari. Primele doua blocuri vor fi finalizate in toamna acestui an, iar celelalte doua in primavara anului 2010.


Alti dezvoltatori au venit cu oferte si mai atractive: iti construiesc casa pe care o doresti la un pret de 570 de euro cu TVA inclus, oferindu-ti si finisaje. Proprietarul va fi cel care va trebuie sa-si traga singur apa, curent si gaz.
Apartamente la preturi promotionale veti gasi si in cadrul proiectelor mai mici. Spre exemplu, o garsoniera cu o suprafata de 51 de metri patrati construiti, cu loc de parcare inclus in pret, porneste de la 39.000 de euro, iar unul cu doua camere si o suprafata de 71 de metri patrati construiti porneste de la 49.500 de euro in proiectul Oltenitei Residence. O vila de P+1+pod, complet finisata si la cheie, costa 140.000 de euro. De asemenea, un apartament cu trei camere intr-o vila in Berceni costa 70.000 de euro.