Oferta de criza la targul tIMOn

Imobiliare

25.09.2009 - Cotidianul
Oferta de criza la targul tIMOn
Faianta alba, ca e mai ieftina, doar pe frontul de lucru, fara aparat de aer conditionat, fara centrala incluse in pret sunt strategii adoptate de participantii la tIMOn pentru atragerea clientilor loviti de criza.
 
Pentru a atrage cumparatorul printr-un pret cat mai mic, dezvoltatorii imobiliari apeleaza la niste artificii bine cunoscute in lumea constructorilor. Preturile scad pe baza alegerii unor finisaje mai ieftine la constructii, etapa considerata cea mai scumpa in totalul proiectului. Faianta intr-un apartament cu un pret mai mic nu va depasi inaltimea unui copil si va fi pusa doar acolo unde este nevoie, aerul conditionat dispare din dotarea locuintei, la fel ca si centrala termica, de asemenea, ferestrele si usile vor fi doar de culoare alba, arata parcurgerea ofertelor prezentate de unii dezvoltatori la targul tIMOn, care se incheie duminica in Piata Constitutiei din Bucuresti.
 
„In urma unei analize de preturi de la mai multi ofertanti am obtinut urmatoarea structura de costuri: serviciile, proiectarea, asistenta financiara, dirigentie reprezinta cam 4% din costul proiectului.
 
Structura constructiei mai reprezinta 36,7%, zidaria - 6,5%, iar instalatiile - 9,2%. Cea mai scumpa etapa a unei constructii, cu cea mai mare pondere in pretul constructiei, o reprezinta finisajele (peste 40% - n.red.)“, ne-a spus Lucian Bolcas, administratorul site-ului www.constructii.ro.
 
Firma Apulum 94, prezenta la tIMOn, are una dintre cele mai ieftine oferte. Exista si o explicatie. „Sunt mai multe modalitati de a reduce din costuri, costuri ce se reflecta in preturile de vanzare practicate de majoritatea constructorilor. Unul ar fi faianta; aceasta nu se mai monteaza pana la tavan, nici la baie, nici la bucatarie, si se monteaza doar in spatiile de lucru“, ne-a spus Mariana Solovei, project manager la Apulum 94. O alta modalitate de a aparea pe piata cu oferte atractive este aceea de a lasa la aprecierea cumparatorului producatorul centralei, care va fi platita. De asemenea, obiectele sanitare vor fi mai ieftine, cumparatorul nu va avea jacuzzi, va avea o cada normala, dar nu cea mai ieftina, la fel si la partea electrica, iar produsele de lux vor fi evitate de catre dezvoltator. „Mai sunt doua motive pentru care se pot gasi locuinte ieftine. Primul este reducerea preturilor unitare la materialele de constructie, iar al doilea motiv este reducerea adaosului comercial. Adica dezvoltatorul se multumeste cu un profit mai mic“, spune Rosu Ioan Sorin, director la Apulum 94.
 
Ferestrele si usile intr-un apartament ieftin vor fi numai de culoare alba, pentru ca albul, potrivit lui Ciprian Ana, administratorul firmei Policons Group SRL, este cea mai ieftina culoare la tamplaria termoizolanta. Oferta Apulum 94 consta in garsoniere de 34.000 de euro si in apartamente de doua camere care costa 54.000 de euro, preturi fara TVA. Proiectul in cauza se gaseste intr-un bloc construit in Prelungirea Ghencea. Suprafetele locuintelor sunt de 31, repectiv 55 de metri patrati construiti.
 
Promotiile tIMOn
 
• Adama plateste pe timp de un an ratele la banca pentru cumparatorii prin Programul „Prima casa“.
• Abonamente VIP la Opera, la Teatrul National, precum si abonamente la fitness ofera Lotus Cismigiu.
• Cumparatorii de case achizitionate in Flamingo Garden sau in Flamingo City vor primi cadou iahturi.
• Domus Stil ofera o masina la apartamente cu doua camere.
• Vitan Platinum Towers are o promotie speciala pentru clientii ,,Prima casa’’ de 800 de euro metrul patrat construit.
• Cumparatorii de vile din Salaj Residence pot achita avansul cu garsoniera sau cu masina veche.