O treime dintre romani au salariu prea mic pentru Prima Casa

ANALIZE / COMENTARII

30.06.2009 - Capital
O treime dintre romani au salariu prea mic pentru Prima Casa

33,52% dintre participantii la un sondaj de opinie realizat de site-ul de recrutare MyJob au declarat ca au un salariu prea mic pentru a beneficia de programul "Prima Casa".

De asemenea, doar un procent nesemnificativ de romani - 3,26% – au veniturile necesare pentru obtinerea unui credit imobiliar in cadrul noului program lansat de Guvern.

In acelasi timp, 11,13% dintre respondenti au afirmat ca nu au in plan accesarea acestui program deoarece nu au siguranta locului de munca actual, au anuntat realizatorii sondajului.

Doar 1,29% dintre romani conteaza pe o marire de salariu pentru a-si putea cumpara o locuinta prin programul "Prima Casa", in timp ce 4% declara ca numai impreuna cu partenerul de viata se incadreaza in conditiile impuse de statul roman si bancile partenere.

In ceea ce priveste atitudinea tinerilor cu varste cuprinse intre 21 si 35 de ani, 29% afirma ca nu pot accesa programul "Prima Casa" din cauza salariului mic, iar 8% din cauza nesigurantei jobului.

Jumatate dintre romani cauta un loc de munca

De asemenea, aproape jumatate dintre respondenti (46,8%) au declarat ca sunt nevoiti sa isi schimbe locul de munca sau se afla in cautarea unui nou job.

Sondajul a fost efectuat online la nivel national in perioada 24-29 iunie 2009, pe un esantion reprezentativ de peste 2.700 de respondenti. Dintre acestia, 44% au studii superioare si postuniversitare si alti 23 % au absolvit o forma de invatamant postliceala. 55% dintre participantii la sondaj sunt barbati si doar 45% femei, iar ca grupa de varsta, majoritari sunt cei intre 21 si 35 de ani (58% dintre respondenti).

MyJob, dezvoltat de Netbridge, este al treilea jucator de pe piata de recrutare online, dupa eJobs si BestJobs.