O treime dintre locuintele vandute in Capitala sunt cumparate ca investitie, nu pentru locuit

ANALIZE / COMENTARII , Imobiliare

03.12.2007 - Gandul

Acestia le revand rapid pentru un profit consistent

In prima jumatate a acestui an au fost vandute mai multe locuinte noi decat vechi

Din 6.645 de unitati locative in ansamblurile rezidentiale din Bucuresti scoase la vanzare in prima jumatate a acestui an, majoritatea sunt concentrate in partea de sud-est. Doar 51 dintre acestea au fost finalizate, potrivit celui mai recent studiu Colliers.

Peste 2.500 de apartamente au fost scoase pe piata in cele 13 noi proiecte lansate in prima jumatate a acestui an. La sfarsitul lunii iulie, 38 de ansambluri rezidentiale erau in stadiu de constructie, si asta numai in Bucuresti. Produsele scoase la vanzare de catre dezvoltatori sunt din ce in ce mai diverse si sunt prezentate potentialilor cumparatori intr-un mod profesionist, mai ales prin show-room-uri.

<!-- Mediapro Interactiv Standard Ad Code -->Studiul mai arata ca investitorii si-au indreptat atentia si spre partea de sud a Capitalei, unde au inceput sa dezvolte proiecte in Rahova, Berceni sau Progresul. De asemenea, Pipera isi pastreaza potentialul atractiv, unde pana acum au fost oferite 1.600 de noi locuinte in sapte proiecte mai mici. Aceasta zona a generat un mare interes mai ales din cauza dezvoltarilor de retail si a cladirilor de birouri, care vor fi finalizate in cativa ani.

Pentru aduce un echilibru in piata impotriva cresterii pretului pe metru patrat, proiectele lansate in prima jumatate a acestui an au venit cu oferte de locuinte mult mai mici ca dimensiuni. Daca acum un an o garsoniera avea 70 de metri patrati, acum ea are in jur de 54 de metri patrati.

Andrada Ghira