O noua etapa de constructie a cartierului I. C. Bratianu

Constructii , PROIECTE / DEZVOLTARE

Fene Grup SA, din Iasi, va incepe, in perioada urmatoare, o noua etapa de constructie a cartierului I. C. Bratianu, din localitate. Prima faza vizeaza executia a 60 de vile si este in curs de finalizare, urmand ca in a doua etapa sa fie construite aproximativ 20 de case, 4 blocuri si un hotel. Ansamblul este format din 4 blocuri (D+P+6E) ce vor totaliza 96 de apartamente tip studio, cu doua si trei camere (cu suprafete cuprinse intre 67 mp si 130 mp) si duplexuri cu o arie de 200 mp.

Planurile de arhitectura au fost intocmite de firma Axa (arhitect Dragos Ciolacu), din Bucuresti. Sistemul constructiv prevede structura din cadre din beton armat, cu zidarie din BCA, compartimentarea interioara fiind realizata din gips-carton. Tamplaria va fi din lemn stratificat, cu geam termoizolant. Vor fi amenajate 80 locuri de parcare subterane si supraterane. Valoarea investitiei (pentru intreaga constructie a cartierului Bratianu) este de aproximativ 40 milioane de euro.

Grupul Fene SA, fondat in 1991 la Iasi, are ca principal obiect de activitate antreprenoriatul general, realizarea de constructii civile, asistenta tehnica si consultanta. Din 2007, compania si-a diversificat domeniul de activitate prin introducerea productiei de tamplarie din lemn triplustratificat si a mobilierului din PAL.

Rozalia Panait