O noua cladire office va fi data in folosinta la sfarsitul anului

Imobiliare

11.06.2009 - Curierul National

Cativa investitori romani si straini au investit peste 10 milioane de euro pentru a ridica o noua cladire de birouri situata in strada Grigore Alexandrescu, iar constructia va fi terminata la sfarsitul acestui an, se arata intr-un comunicat al companiei.
"Aflandu-se in apropierea uneia dintre cele mai importante zone business din Bucuresti, cladirea este realizata la initiativa catorva investitori romani si straini si reprezinta dovada faptului ca efectele crizei financiare pot fi combatute cu o buna administrare a costurilor", se arata in comunicat.
Noul proiect se intinde pe o suprafata de aproape 9.000 mp construiti si este structurat pe parter si 5 etaje cu spatii de birouri, plus inca 2 etaje subterane cu parcare si spatii tehnice. Executat pe structura de beton armat, imobilul va avea pereti cortina opaci si transparenti, iar fiecare etaj va cuprinde compartimentari pentru spatiu deschis ("open spaces"), scara si lifturi, toalete si camere de intalniri. Spatiile luminoase alocate fiecarui nivel (inaltime libera de 2,80 m) si sistemul sofisticat de climatizare vor oferi conditii perfecte pentru un mediu de lucru relaxant si productiv. 80 locuri de parcare vor fi disponibile in subteran. Cladirea va fi disponibila pentru utilizare incepand cu trimestrul IV al acestui an.
Contractorul general este o companie de constructii de origine turca avand deosebit de multa experienta in realizarea de proiecte mari. Lucrarile de constructie au inceput in luna septembrie 2008 cu demolarea cladirilor aflate pe spatiul destinat proiectului si continuand cu realizarea structurii subterane (stalpi, lucrari de excavatie, spraituri de sustinere, fundatie, structura subterana) finalizata in luna martie a acestui an. Inaltarea structurii cladirii a fost incheiata in luna mai.
Aquincum Invest a fost implicata inca de la bun inceput in implementarea acestui proiect, prin supravegherea realizarii proiectului de design, asigurandu-se ca atinge standardele de calitate si cerintele operationale dorite. Obtinerea de licente si autorizatii necesare, managementul ofertelor de constructie, evaluarea acestora si purtarea negocierilor finale au reprezentat doar o parte dintre atributiile Aquincum Invest.