O firma elena investeste pe piata locuintelor de lux

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Imobiliare

31.10.2007 - Business Standard

Compania cu capital elen Raptis Kavouras, realizatoarea unui proiect rezidential de lux in zona Soseaua Nordului din Capitala, are in proiect dezvoltarea a trei ansambluri rezidentiale, a caror valoare va fi de circa 60 milioane de euro. Compania se concentreaza momentan doar pe constructia de locuinte de lux.

Primul proiect al companiei grecesti pe piata locala este dezvoltat in nordul Bucurestiului, pe Soseaua Nordului, pe un teren de 2.500 de metri patrati. Proiectul include 48 de apartamente de lux si a necesitat o investitie de circa 14 milioane de euro. Planurile Raptis Kavouras vizeaza, incepand de anul viitor, alte trei proiecte rezidentiale. Acestea vor fi dezvoltate in zona Primaverii, Gradina Icoanei si Gradina Zoologica - Iancu Nicolae.

“Primele doua proiecte vor avea 80 de apartamente impreuna, iar al treilea este inca in stadiul de proiect. Investitia totala va fi de circa 60 milioane de euro”, a declarat pentru Business Standard Sabin Dumitru, seful departamentului Aprovizionare si desfacere din cadrul companiei. Raptis Kavouras dispune, in zona Gradinii Zoologice, de un teren de 10.000 de metri patrati, pe care vor fi construite 200 de apartamente. Complexul va avea o suprafata construita de 24.000 de metri patrati si va necesita o investitie de 21 milioane de euro. Preturile medii practicate de companie variaza, in functie de locatie, intre 3.000 si 5.000 de euro/metru patrat.

 

Alexandru Urzica