O firma din Dubai, doua miliarde euro in imobiliare

PROIECTE / DEZVOLTARE , Imobiliare

29.12.2007 - Business Standard
O firma din Dubai, doua miliarde euro in imobiliare

Dezvoltatorul imobiliar Fortune Group, din Dubai, va intra anul viitor pe piata romaneasca cu doua proiecte de locuinte si spatii comerciale, care vor necesita investitii totale de peste doua miliarde euro, a declarat pentru Business Standard Roxana Costea, directorul general al subsidiarei din Romania a companiei arabe

Dezvoltatorul imobiliar Fortune Group, din Dubai, va intra anul viitor pe piata romaneasca cu doua proiecte de locuinte si spatii comerciale, care vor necesita investitii totale de peste doua miliarde euro, a declarat pentru Business Standard Roxana Costea, directorul general al subsidiarei din Romania a companiei arabe.

“Proiectele vor fi realizate in zona Marii Negre si in regiunea Transilvaniei si reprezinta primele investitii pe o piata externa a Fortune Group, care a dezvoltat pana in prezent proiecte doar in Dubai”, a precizat Costea. Reprezentantul Fortune Group Romania nu a dorit sa comunice detalii referitoare la locatia si structura celor doua proiecte, afirmand ca lansarea oficiala a acestora va avea loc la sfarsitul lunii ianuarie.

Primul proiect al companiei va fi construit in sud-estul tarii si va avea o suprafata totala de peste 550.000 de metri patrati. Ansamblul va include locuinte si spatii comerciale, un hotel de cinci stele si un centru spa de lux.

“Suntem hotarati sa intram pe piata europeana de Real estate cu un proiect major, deoarece, pentru un dezvoltator, procesul de invatare este independent de dimensiunile proiectului. Preferam sa ne asiguram o prezenta importanta prin proiecte foarte mari intr-o singura tara decat sa anuntam lucrari nesemnificative, dar raspandite in toata lumea.

Decizia de a investi in Romania a fost luata in urma unui studiu efectuat pe durata a doi ani asupra conditiilor de piata din aceasta tara”, a declarat, intr-un comunicat, Syed Mohammad Ali, CEO al Fortune Group. Cel de-al doilea proiect, realizat in zona montana a Transilvaniei, vizeaza constructia unui complex rezidential, care va dispune de mai multe terenuri de golf si partii de schi.

Ambele proiecte vor fi realizate in parteneriat cu o firma locala - Sadek Arhitects - si vor fi destinate investitorilor straini din Marea Britanie, Franta, Italia, dar si Dubai sau zona Golfului Persic, insa vor fi adresate si cumparatorilor romani, a spus Costea. Investitiile provenite de la companii din Orientul Mijlociu pe piata imobiliara europeana s-au ridicat la patru miliarde euro la jumatatea anului 2007 si sunt estimate sa atinga zece miliarde euro in 2009-2010.

Fortune Group a fost infiintata in urma cu zece ani de catre familia Hanif, din Dubai, si a realizat, pana in acest moment, proiecte comerciale si rezidentiale in valoare totala de circa 1,9 mld. dolari.

George Sarcinschi