O cladire CEC din Piatra Neamt va fi transformata in centru de afaceri

Constructii

23.04.2008 - Financiarul.ro
Dupa ce a cumparat la licitatie cladirea CEC din Piatra Neamt, de pe strada Cuejdi, SC "Proinvest Building" SRL Bucuresti se pregateste sa o transforme intr-un centru de afaceri. Imobilul a fost achizitionat de societatea romano-cipriota, specializata in constructiile pe structura metalica, in decembrie 2006, cu suma de 1,2 milioane euro.
 
Cladirea respectiva este formata din subsol, demisol, parter si sase etaje, avand o amprenta la sol de 600 metri patrati. "Intentionam sa inaltam imobilul cu inca doua etaje si sa-l modernizam in totalitate. Suprainaltarea se va face pe o structura metalica ce va fi imbracata cu pereti cortina. Ulterior vom oferi cladirea spre inchiriere oamenilor de afaceri care vor dori sa-si amenajeze acolo birouri si sedii de firma", ne-a spus Shai Fixler, reprezentant al SC "Proinvest Building" SRL Bucuresti. 
 
Parcare suspendata peste paraul Cuejdi
 
Proiectul presupune si o lucrare mai putin intalnita in Romania, si anume construire unei parcari de 26 de locuri peste albia Paraului Cuejdi. Aceasta se va realiza prin turnarea unei placi din beton fixata peste albie, cu acces din strada Cuiejdi. In acest scop, dezvoltatorul a concesionat de la Primaria Piatra Neamt o suprafata de teren de 550 mp pentru finalizarea accesului in parcarea suspendata peste raul Cuejdi.
 
"Valoarea totala a lucrarilor se ridica la peste 1,5 milioane de euro. Am primit toate aprobarile si avizele necesare si urmeaza sa incepem partea de constructie propriu-zisa. Speram ca in 3-4 luni, proiectul sa fie pus in practica", a mai spus Shai Fixler.