Numarul de apartamente scoase la vanzare in iulie in Capitala a crescut cu 16% fata de iunie

Imobiliare

05.08.2009 - NewsIn

Numarul de oferte de locuinte scoase la vanzare in Capitala in luna iulie a crescut cu 16% fata de iunie, cea mai mare creÅŸtere inregistrandu-se la ofertele de doua ÅŸi trei camere, ca urmare a programului "Prima Casa", potrivit unui raport al portalului de imobiliare AnunturiParticulari.ro

"Cea mai mare pondere in aceasta creÅŸtere a avut-o numarul de oferte de doua ÅŸi trei camere, care a crescut cu 18,9%, respectiv 18,5%, ca urmare a lansarii programului „Prima Casa”. Oferta de garsoniere nou aparute a crescut cu 13% in luna iulie. Pentru apartamentele de patru camere numarul de oferte a crescut cu doar 3,6%", se arata in raportul portalului.

Potrivit datelor AnunturiParticulari.ro, numarul de oferte aparute in luna iulie este similar cu cel din martie 2009, perioada in care preturile erau mai ridicate cu pana la 14%.

Datele prezentate de portalul de imobiliare arata ca, in luna iulie, preturile la locuinte au cunoscut creÅŸteri nesemnificative fata de luna anterioara. „CreÅŸterea din ultima luna nu poate capata caracter de regula, iar trendul descendent care s-a mentinut inca de anul trecut indica apropierea de echilibru a pietei imobiliare”, se arata in raport.

Potrivit raportului, in luna iulie, pretul cerut pentru o garsoniera in BucureÅŸti a fost in medie cu circa 2,6% mai mare fata de luna iunie, ajungand la circa 46.300 euro. Pentru apartamentele de doua camere s-a solicitat, in medie, circa 70.500 euro, in creÅŸtere cu doar 1% fata de luna precedenta. CreÅŸterea pretului este ceva mai pronuntata pentru apartamentele cu trei ÅŸi patru camre, care au cunoscut majorari de 3,5%, repectiv 4%. Astfel, in iulie, pretul cerut pentru un apartament de trei camere era, in medie, de circa 97.600 euro, in timp ce pentru un apartament de patru camere se cerea, in medie, 128.500 euro.

Raportul a fost realizat bazandu-se pe ofertele imobiliare din BucureÅŸti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa ÅŸi pe Internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate initial de proprietari.