Numarul de accidente mortale in constructii - o tendinta descrescatoare in ultimii doi ani

Constructii

Numarul de accidente mortale in constructii - o tendinta descrescatoare in ultimii doi ani
Numarul de accidente mortale in constructii a inregistrat o tendinta descrescatoare in ultimii doi ani, comparativ cu anul 2007, cand migrarea catre santierele europene a fost masiva, a declarat, ieri, inspectorul general de stat adjunct la Inspectia Muncii, Dantes Nicolae Bratu, intr-o conferinta de presa organizata cu prilejul seminarului ""Sa construim in siguranta".
In opinia acestuia, ingrijorator este faptul ca cele 119 accidente mortale inregistrate in constructii in anul 2008 reprezinta mai mult de un sfert, respectiv 26,38% din totalul accidentelor mortale de munca la nivelul economiei nationale.
Numarul total de accidente din domeniul constructiilor s-a ridicat, anul trecut, la 870, cifra care reprezinta 17,33% din totalul accidentatilor din acest an.
Astfel, referitor la cauzele accidentelor de munca inregistrate in constructii, Bratu a spus ca cele mai frecvente sunt cele dependente de executant, respectiv efectuarea necorespunzatoare a operatiilor de munca- 34,5%, caderi de la inaltime si de la acelasi nivel - 30%, neutilizarea mijloacelor de protectie din dotare - 20,6%.