NRE, venituri din chirii de 10 mil. euro la Sibiu

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Imobiliare

07.01.2008 - Business Standard

Fondul britanic de investitii North Real Estate (NRE) a anuntat ca, dupa relansarea centrului comercial European Retail Park din Sibiu in noua schema cu 30.000 de metri patrati in plus, se asteapta la venituri de zece milioane de euro anual, la un yield de inchiriere de circa 8%.

In urma extinderii, suprafata parcului va ajunge la peste 80.000 de metri patrati, devenind principalul centru comercial din centrul Transilvaniei. Aceasta este a treia si ultima faza a proiectului. Fondul de investitii britanic a negociat noi contracte de inchiriere. ?Suprafata de 30.000 de metri patrati a European Retail Park Sibiu va fi ocupata de Carrefour cu 12.500 de metri patrati, Mobexpert cu 7.000 de metri patrati si 3.000 de metri patrati vor include un cinema multiplex si o sala de bowling?, se arata in comunicatul fondului de investitii.

Lucrarile de constructie la faza a treia a proiectului vor incepe in primul trimestru al acestui an, iar inaugurarea centrului comercial in varianta extinsa este programata pentru luna decembrie 2008. North Real Estate a cumparat, in luna noiembrie a anului trecut, centrul comercial European Retail Park Sibiu, dezvoltat de compania belgiana BelRom, pentru circa 84 mil. euro. La momentul achizitiei, parcul de retail avea o suprafata de 47.000 de metri patrati, fiind ulterior extins cu 4.000 de metri patrati. In cadrul complexului functioneaza si magazine ale retelelor Real, Baumax si Media Galaxy.

Alexandru Urzica