Noua vedeta pe segmentul centrelor comerciale: sudul Capitalei

Imobiliare , TENDINTE

20.03.2008 - Ziarul Financiar

Sudul Capitalei, ocolit pana de curand de catre dezvoltatorii imobiliari, tinde sa devina noua "vedeta" in ceea ce priveste dezvoltarile de centre comerciale, in conditiile in care trei astfel de proiecte (City Mall, Grand Arena si Sun Plaza) se vor afla la o distanta de circa doi kilometri unul de altul.

O alta zona a Capitalei in care consultantii apreciaza ca va exista o competitie puternica intre operatorii de malluri este cea de vest, unde, alaturi de Plaza Romania, operational inca din anul 2004, vor fi realizate alte trei malluri de mari dimensiuni - AFI Cotroceni Park, Dambovita Center si mallul din cadrul proiectului mixt Sema Parc.

Cel mai recent proiect anuntat in sudul Bucurestiului se va numi Grand Arena si va fi situat la intersectia dintre bulevardul Metalurgiei si soseaua Turnu Magurele, principala ancora anuntata fiind hipermarketul Carrefour, care va avea o suprafata de 8.000 mp.

Galeria comerciala va cuprinde 200 de magazine si va avea o suprafata inchiriabila de 32.000 de metri patrati, termenul de livrare a proiectului fiind ultimul trimestru al acestui an.

Cristi Moga