Nordul Bucurestiului a depasit centrul pe segmentul cladirilor de birouri

Imobiliare

27.03.2008 - The Money Channel
Nordul Bucurestiului a depasit centrul pe segmentul cladirilor de birouri

Nordul Capitalei se dovedeste a fi cea mai activa zona in ceea ce priveste investitia in spatii de birouri, aproximativ 50% dintre solicitarile potentialilor clienti fiind pentru office buildingurile din acest spatiu, au declarat pentru NewsIn reprezentantii companiei imobiliare EuroMetropola.
Potrivit EuroMetropola, punctele de maxim interes in evolutia segmentului "office" continua sa ramana centrul si nordul Capitalei, in ciuda faptului ca in ultima perioada cele mai multe investitii imobiliare s-au concentrat pe acest spatiu, iar disponibilitatea terenului este limitata.

"Nordul se dovedeste a fi cea mai activa zona in ceea ce priveste investitia in spatii de birouri, aproximativ 50% dintre solicitarile potentialilor clienti fiind pentru office buildingurile din acest spatiu. La o distanta mica (30 – 40% din cereri) se afla si zona centrala, in special Piata Univeristatii - Piata Unirii – Palatul Parlamentului. Restul de 10% este dat de interesul clientilor pentru celelalte zone, dar in acest sens se va inregistra un trend descendent", sustine reprezentantul departament office in cadrul companiei imobiliare EuroMetropola, Mihai Iorgulescu.

Analistii imobiliari sustin ca "lupta" in sectorul office se da pentru suprafetele cuprinse intre 150 – 1.000 mp, al caror pret variaza intre 17 – 35 euro/mp, in zona de nord si 15 – 28 euro/mp, in centrul Capitalei.