Noi pavilioane la Romexpo

PROIECTE / DEZVOLTARE , Imobiliare

17.12.2007 - Jurnalul National
Noi pavilioane la Romexpo

Romexpo va incepe anul viitor constructia a doua pavilioane expozitionale de cate 16.000 mp fiecare pentru realizarea carora va investi 20 de milioane de euro.


Conducerea Romexpo are ambitii mari pentru 2008. "Vom incepe in februarie constructia a doua pavilioane expozitionale de cate 16.000 de mp fiecare", a declarat George Cojocaru, preÅŸedinte, director general Romexpo. Constructiile vor fi ridicate la intrarea in complex, pe partea stanga, in sensul de mers catre pavilionul central, ÅŸi vor fi dotate cu toate facilitatile necesare unui centru expozitional modern. "Vor avea aer conditionat, sali de conferinte de 400 de locuri, inclusiv tunel subteran pentru evacuare in cazul unei catastrofe", a explicat George Cojocaru. Noile pavilioanele expozitionale vor fi gata in martie 2009.


FONDURI. Banii necesari constructiei, circa 20 de milioane de euro, sunt prinÅŸi deja in planul de dezvoltare, care va fi finantat in mare parte din fonduri proprii, dar ÅŸi din imprumuturi bancare. Romexpo s-a angajat fata de actionari sa mentina dividendele la nivelul anului trecut, in conditiile unui profit brut estimat la circa 7,5 milioane de euro. Tot anul viitor, Romexpo intentioneaza sa-ÅŸi mareasca numarul locurilor de parcare prin constructia unor parcaje supraetajate construite in parteneriate cu firme private.

Daniela Ivan