New Horizon si Raiffeisen Evolution, in joint-venture pentru un proiect rezidential

Constructii

03.09.2008 - Business Standard
New Horizon si Raiffeisen Evolution, in joint-venture pentru un proiect rezidential
Compania israeliana de constructii New Horizon Group, in joint-venture cu Raiffeisen Evolution Project Development si compania Profit Building, va lansa, saptamana viitoare, proiectul rezidential Odyssea Residential, potrivit reprezentantilor companiei.

Ansamblul va cuprinde 156 de apartamente, distribuite in sase cladiri a cate cinci etaje. Suprafata totala, care cuprinde zona verde si zona construita a proiectului, va fi de 8.800 mp. Complexul este amplasat in zona Sisesti din Capitala si va scoate la vanzare apartamente de doua, trei si patru camere. Agentul de vanzare in cadrul ansamblului este compania de consultanta imobiliara Regatta.

Pentru dezvoltarea proiectului, New Horizon si Raiffeisen Evolution au format o noua companie, denumita Caterate, din care fiecare detine parti egale. Din 1999, New Horizon Group si-a concentrat actvitatea spre dezvoltarea de proiecte rezidentiale in zona Europei Centrale si de Est. Compania activeaza in tari precum Polonia, Ungaria, Serbia, Romania, Lituania si intentioneaza sa se extinda si pe pietele tarilor baltice, in Ucraina si Rusia.

Compania Raiffeisen Evolution, divizia de dezvoltare imobiliara a grupului austriac Raiffeisen, are in plan, pentru urmatorii opt ani, trei proiecte imobiliare proprii in Bucuresti si in imprejurimi, pentru care va investi peste un miliard de euro.

Lucrarile la primul dintre aceste proiecte, denumit Floreasca City, au inceput in luna aprilie a acestui an, pana in prezent compania investind in teren si proiectare 50-60 mil. euro din surse proprii. Complexul va fi dezvoltat in doua etape - prima va cuprinde doua cladiri de birouri si un mall, iar a doua ce va consta intr-o cladire de birouri.

Alexandru Urzica