Moritz Group investeste 180 milioane euro intr-o cladire de birouri, dotata cu heliport, in Capitala

PROIECTE / DEZVOLTARE , Imobiliare

11.12.2007 - Money Channel

Dezvoltatorul imobiliar irlandez Moritz Group va investi aproximativ 180 de milioane euro in constructia unei cladiri de birouri cu 24 de etaje in Capitala, proiectul Felix Plaza fiind dotat cu heliport si va fi realizat in doua etape potrivit companiei Coldwell Banker, promotorul proiectului.

Constructia Felix Plaza din strada Dr Felix este programata pentru finalizare in primul trimestru al anului 2010. Cladirea va avea aproximativ 35.000 de metri patrati de spatii de birouri, distribuiti pe 24 de etaje (cinci subterane, parter, 17 etaje si un nivel tehnic). Investitia in prima faza se ridica la 120 milioane de euro, urmand ca dezvoltatorul sa aloce inca 60 de milioane de euro pentru faza a doua, care va consta in alti 15.000 mp si care va fi gata in 2011-2012. Nivelul mediu al chiriei in Felix Plaza se situeaza la 20 euro/mp. Proiectul va beneficia, potrivit dezvoltatorilor, de o parcare pe cinci niveluri subterane, cu un total de 600 de locuri, Moritz Group oferind un loc de parcare la 50 mp inchiriabili.

"Proiectul Felix Plaza va aduce o schimbare radicala pe piata de birouri autohtona. Dezvoltatorul va amenja o serie de facilitati de top care vor transforma aceasta cladire intr-un punct de reper pentru Capitala – standardele de parcare, sistemul de aer conditionat si planurile pentru fiecare etaj vor fi la cele mai inalte standarde europene. Felix Plaza va fi prima cladire de birouri din Romania dotata cu heliport. Totodata, se intentioneaza construirea unor lifturi exterioare, o alta noutate pentru arhitectura bucuresteana", sustine Catalin Secareanu, Manager, Offices & Occupiers Service la Coldwell Banker Commercial Romania, agentia care promoveaza proiectul.

Portofoliul grupului include un cartier rezidential cu 3.000 de unitati, investitii comerciale, precum si semnificative cladiri comerciale si de birouri.

In ultimii ani, grupul si-a extins activitatea pe plan international, in Marea Britanie, Europa de Est si Statele Unite. Intre sfarsitul anului 2005 si inceputul lui 2006, Moritz a intrat in negocieri exclusive cu un partener din Romania in vederea unui proiect de 10 centre comerciale ce vor fi localizate in principalele orase din Romania. Sapte dintre cele zece orase au fost deja identificate, fiind achizitionati 420.000 mp de terenuri. Investitia totala va depasi un miliard de euro.

Coldwell Banker Commercial este subsidiara Realogy Corporation, sub acest brand derulandu-se tranzactiile pe segmentele: office, retail, industrial si terenuri. Reteaua Coldwell Banker Commercial este un furnizor in industria de real estate. Reteaua comerciala a Coldwell Banker functioneaza in 41 de tari din America de Nord si de Sud, Europa, Africa, Asia si Australia. In Romania, Coldwell Banker Commercial este partenerul exclusiv al ONCOR International, una dintre cele mai mari retele de companii independente, specializate pe segmentul comercial al pietei imobiliare.