Modernizarea statiunii aradene Moneasa a fost finalizata

Constructii

21.04.2008 - Bursa
Modernizarea statiunii aradene Moneasa a fost finalizata

Proiectul privind dezvoltarea potentialului turistic al statiunii balneoclimaterice Moneasa a fost finalizat, iar autoritatile judetene, impreuna cu constructorul vor receptiona, In curand, obiectivele. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Arad, Iosif Matula, valoarea totala a proiectului a fost de 4.078.660 milioa-ne de euro. Din aceasta suma, 3.660.000 euro provin din fonduri nerambursabile obtinute prin proiectul PHARE CES 2003 - Infrastructura mare si de la Guvern. Diferenta a fost acoperita de Consiliul Judetean Arad care a alocat 278.576 euro, in timp ce Consiliul Local al comunei Moneasa a repartizat 139.079 euro.

Constructorul desemnat pentru efectuarea lucrarilor din Statiunea Moneasa a fost compania austriaca "Strabag" AG, iar consultanta a fost asigurata de firma "Roughton International". Timp de un an, obiectivele vor fi in perioada de garantie, iar la incheierea aces-tei perioade, vor trece in domeniul public al beneficiarilor.

Proiectul privind dezvoltarea potentialului turistic al statiunii Moneasa a inceput in aprilie 2006 si a constat in construirea unui centru de informare turistica, care va gazdui un birou de informare turis-tica si un punct de prim-ajutor, modernizarea si reabilitarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare si construirea unei noi statii de epurare. A fost modernizat terenul de fotbal existent in statiune si s-au amenajat doua noi terenuri de sport. In programul de dezvoltare al statiunii aradene a fost cuprinsa si reabilitarea drumului judetean 792 B si semnalizarea turis-tica. Totodata, a fost modernizat parcul din statiune, s-a reabilitat fantana arteziana si pavilionul izvorului, s-a construit un centru sportiv si un teren de joaca.

      
Paula Bulzan, Arad