Modelul american de portal imobiliar permite vizionarea video a proprietatii

Imobiliare

29.07.2009 - Cotidianul

Pentru a face fata competitiei acerbe de pe piata imobiliara, agentiile de anunturi online isi modernizeaza portalele.
 
Pe timp de criza, agentiile de anunturi imobiliare investesc in portale pentru a atrage clienti. Este si cazul Realmedia Network, care a investit 160.000 de euro in noul portal beta.imobiliare.ro. Timp de doua luni, portalul www.imobiliare.ro se va afla in teste. Printre noutatile pe care le aduce acest nou portal se numara vizionarea video a proprietatilor, cautarea pe harta marilor orase a diverselor proprietati, precum si indicele imobiliar. “Localizarea pe harta, prezentarile video sau in format pdf, posibilitatea de a avea titluri personalizate si o descriere specifica sunt elementele de noutate care redefinesc conceptele de calitate a anunturilor si cautare pe un portal imobiliar”, spune Adrian Erimescu, directorul general www.imobiliare.ro.

Indicele imobiliar va fi realizat dupa perioada de testare si va indica pretul apropiat de cel real al proprietatilor. Noul portal este realizat dupa ce au fost studiate mai multe portale de anunturi din America, Australia, precum si din Europa Occidentala. Principala sursa de venituri o vor reprezenta anunturile imobiliare platite.

Agentiile imobiliare care vor dori sa posteze anunturi pe acest site o vor putea face contra unui abonament lunar de 40 de euro, in timp ce persoanele fizice vor plati 5 euro pentru un anunt timp de o luna. Vechiul site, www.imobiliare .ro, a fost lansat in anul 2000 si a depasit de curand pragul de 13.000 de vizitatori unici pe zi.