Mobexpert: Vom asista la o scumpire a mobilei

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Retail

20.12.2007 - Curierul National
Mobexpert: Vom asista la o scumpire a mobilei

Mobexpert se asteapta la un salt al pretului la mobila, pana in 2011. ''Estimarile noastre arata ca, pana in 2011, costurile pentru forta de munca aproape ca se vor dubla, iar pretul materiei prime va cunoaste o crestere anuala de aproximativ 10%. Aceste cresteri se vor reflecta obligatoriu in pretul mobilei de pe piata romaneasca.
Consideram ca pana in 2011 vom asista la o scumpire, in medie, de 30% a mobilei in Romania, poate chiar mai mare pentru produsele care implica mai multa manopera cum ar fi mobilierul din lemn masiv'', ne-a declarat Dan Sucu, presedintele Mobexpert.

Afaceri de peste 200 de milioane de euro in 2008

Reprezentantul companiei crede ca piata de mobilier va creste anual cu 10%-15%. Grupul Mobexpert estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 172-175 milioane de euro. Compania preconizeaza un avans al vanzarilor in preajma Sarbatorilor. ''Desi nu putem vorbi de o sezonalitate propriu-zisa in comertul cu mobilier, se poate constata o intensificare a ritmului cumparaturilor in ultimele patru luni din an. Aproximativ 40% din totalul vanzarilor anuale se realizeaza in aceasta perioada.
Evident, exista anumite segmente din portofoliu care evolueaza mai bine in preajma sarbatorilor traditionale - Craciunul sau Pastele - cum ar fi produsele din zona de decoratiuni'', a mai spus Sucu. In 2008, compania spera sa inregistreze afaceri de peste 200 de milioane de euro.
In domeniul mobilierului pentru casa, Mobexpert opereaza in acest moment un numar de 5 hipermagazine in tara si unul in afara granitelor tarii, la Sofia. ''Ne propunem ca pana in 20 11 sa avem pe piata regionala un numar de 26 de hipermagazine. In afara granitelor Romaniei, vizam o retea de patru hipermagazine Mobexpert in Bulgaria si doua in Serbia, iar in Romania o retea de 20 de unitati .
Pe zona de mobilier pentru birouri, Mobexpert Office este prezent cu magazine proprii la Sofia si Belgrad.
Pentru viitor, Mobexpert are in plan doua concepte de hipermagazin. ''Primul, cu o suprafata de 10-12.000 de metri patrati, care presupune o investitie situata intre 2,5 si 3 milioane de euro.
Al doilea, cu o suprafata de 6.000 de metri patrati, destinat oraselor mai mici, care presupune o investitie cuprinsa intre 1,5 si 2 milioane de euro. Hipermagazinul Mobexpert de la Sofia, de exemplu, cu o suprafata de 11.000 de metri patrati - cel mai recent inaugurat in reteaua regionala si primul din afara granitelor - a presupus o investitie de 2,5 milioane de euro (terenul si constructia, reprezentand circa 7,5 milioane de euro, sunt proprietatea Domus Mex, firma imobiliara a Grupului Mobexpert)'', a precizat presedintele Mobexpert.

Simona Tudorache