Millennium Business Center are aceeasi valoare ca acum 2 ani

Imobiliare

30.06.2009 - Wall Street
Millennium Business Center are aceeasi valoare ca acum 2 ani

Cladirea de birouri Millennium Business Center, care a luat foc in acest weekend, a fost evaluata la 55 milioane de euro, aproape aceeasi suma pentru care a fost cumparata in urma cu doi ani de catre DEGI, divizia de investitii a grupului german Allianz.

Cladirea, aflata langa Biserica Armeneasca , este asigurata la compania AIG ( American International Group) si, conform celei mai recente evaluari, valoarea sa este de 55 milioane euro, cu 600.000 euro mai mica fata de suma pentru care a fost cumparata in anul 2007.

“Toate cladirile pe care le avem in portofoliu sunt asigurate, inclusiv Millennium Business Center si Iris Shopping Centre, din Bucuresti. Millenium a fost evaluata la 55 milioane de euro, iar evaluarile se fac la fiecare 12 luni”, a declarat Dietmar Müller, purtatorul de cuvant al DEGI.

Costul asigurarii pe care Millennium Business Center o are la AIG nu a fost facut public, insa Dietmar Müller a precizat ca acopera si pierderile chiriei pentru o perioada de cel mult trei ani.

Printre chiriasii Millennium Business Center se numara: Alpha Bank, Transeletrica, Sanofi-Aventis si Banca Mondiala.

Aproximativ 20 de echipaje de pompieri au intervenit vineri noapte pentru a stinge incendiul izbucnit la cladirea de birouri, care a cuprins cel putin trei etaje din cele 19 ale cladirii.

DEGI a cumparat cladirea de birouri in anul 2007, de la fondul de investitii britanic, European Convergence Property Company, care o cumparase, la randul sau, cu un an inainte, de la Antonis Kapraras si Euroestate, o companie controlata de familia Kanellas din Grecia.

Millennium Business Center este realizata integral din sticla si otel si are 24 de niveluri, patru subterane, parter, 18 etaje si un etaj tehnic, avand o inaltimea totala de 72 de metri.