Menzer: terenurile din Bucuresti au ajuns mai scumpe decat la New York

ANALIZE / COMENTARII , Imobiliare

04.11.2007 - Ziarul Financiar

publicat pe 3.10.2007

 

Pretul terenurilor din Bucuresti este mai mare decat la New York, a declarat astazi Dr. Jorg Menzer, partener la casa de avocatura Norr Stiefenhofer Lutz, in cadrul Business Brunch Germania.

"Terenurile din Bucuresti sunt supraevaluate iar unele au ajuns mai scumpe decat la New York, fapt care reprezinta o piedica in calea investitiilor", a spus Menzer.

El a precizat ca, totusi, Romania ramane un mediu avantajos pentru investitii si poate fi o Spanie a Europei de Est daca-si rezolva cateva probleme. Printre masurile imediate, Menzer a indentificat o noua legislatie a investitiilor, pentru ca investitorii nu stiu ce avantaje au si cu cine trebuie sa vorbeasca cand vin in Romania.

"In ultimul an nu mai vedem investitori importanti, ci doar companii care vin in virtutea dezvoltarii intraeuropene si nu datorita unei legislatii mai favorabile. De asemenea, sunt necesare investitii in infrastructura pentru a creea un mediu mai avantajos pentru investitori", a adaugat Menzer.

In cadrul aceleiasi intalniri, vicepresedintele Camerei de Comert Romano-Germane, Arvid Enders a indicat coruptia si birocratia drept probleme de actualitate a Romaniei, dupa aderarea la Uniunea Europeana. In opinia sa, o parte din solutii vin de la investitiile in educatie si infrastructura.

"Produsele germane au o calitate buna nu numai pentru ca directorul general al companiei are o educatie buna ci pentru ca intreg personalul este bine pregatit",a punctat Enders.