Mega Company investeste 80 mil. euro intr-un Factory Outlet romanesc ce se va deschide la sfarsitul acestui an

Imobiliare , PROIECTE / DEZVOLTARE

14.03.2008 - Curierul National
Mega Company investeste 80 mil. euro intr-un Factory Outlet romanesc ce se va deschide la sfarsitul acestui an

Mega Company, dezvoltatorul imobiliar cu capital american, va deschide spre sfarsitul anului Mega Designer Outlets, un parc de retail ce va fi dezvoltat in doua etape, la km 13 al autostrazii A1 Bucuresti - Pitesti si necesita o investitie de 80 de milioane de euro, au anuntat, ieri, oficialii companiei, in cadrul unei conferinte de presa.

Prima faza a proiectului va cuprinde 16.000 de metri patrati si va fi terminat in acest an. La finalizare, respectiv in 2009, parcul construit pe un teren de 16 hectare va avea o suprafata inchiriabila de 38.600 de metri patrati. "Estimam pentru prima faza vanzari de 45 de milioane de euro, iar, la finalizarea celei de-a doua etape, vanzarile vor fi in medie de 90 de milioane de euro pe an", a marturisit Chang S. Oh, managing director al firmei.

In cadrul acestui centru comercial chiria medie va fi de 25 de euro pe metru patrat.

Centrul va avea 80 de magazine cu suprafete cuprinse intre 50 si 1.100 de metri patrati, cu magazine de moda, incaltaminte si decoratiuni interioare, destinate producatorilor.

Colliers, reprezentantul exclusiv al acestui proiect

Proiectul a atras, in scurt timp, interesul retailerilor, compania Colliers International, reprezentantul exclusiv al acestui proiect in Romania, fiind, deja, in discutii avansate pentru mai mult de jumatate din suprafata inchiriabila a outletului. "Mega Designer Outlets este mai mult decat o alternativa la shopping-ul cu care romanii erau obisnuiti pana acum. Centrul aduce un nou stil de viata. Romanii nu vor mai trebui sa plece in strainatate pentru a-si cumpara colectiile unor branduri internationale pentru ca vor putea face acest lucru la doar cativa kilometri de Bucuresti. In plus, restaurantele, cafenelele si spatiile special amenajate pentru copii vor transforma acest outlet center intr-o alternativa de relaxare pentru intreaga familie", a mai precizat Chang S. Oh.

Monica Barbu, director Retail Division in cadrul Colliers International, este de parere ca acest proiect s-a bucurat de un interes mare in randul retailerilor, deoarece este pozitionat in una dintre locatiile cele mai bune, disponibile pe piata din acest an . "Schema de factory outlet, cu spatii cuprinse intre 50 si 1.100 mp, propune un tenant-mix variat, imbinand spatiile clasice de fashion si sportswear cu cele de home-decor, accesorii si leisure. La doar doua luni dupa inceperea promovarii Mega Designer Outlets, aproximativ 60% din suprafata inchiriabila se afla in discutii avansate cu potentiali chiriasi", a afirmat Monica Barbu.

Mega Company investeste 130 mil. euro anul acesta in Romania

Dezvoltatorul imobiliar va investi in Romania, in acest an, 130 de milioane de euro, pentru deschiderea parcului de retail de tip outlet, achizitia de terenuri si inceperea lucrarilor de constructie la o uzina de tratare a apei reziduale. Fabrica de tratare a apelor reziduale va fi construita langa Bucuresti si va atrage investitii de 19 milioane de euro.

In afara celor doua proiecte, compania negociaza achizitia a doua terenuri, in provincie, pentru constructia de parcuri de retail de tip outlet. "Ne uitam la mai multe orase din tara si negociem, deja, achizitia a doua terenuri. Nu putem spune insa zona in care sunt amplasate", a spus Chang S. Oh.

Investitia pentru fiecare dintre cele doua parcuri va fi de circa 60 de milioane de euro. Unitatile vor avea o suprafata de 15.000 mp inchiriabili fiecare. Lucrarile de constructie vor incepe cel mai probabil in 2009, dupa finalizarea parcului din Capitala.

Infiintata in 1983, The Mega Company este o companie internationala specializata in proiecte de retail si in constructia de mari spatii comerciale si industriale. The Mega Company s-a remarcat, in ultimii ani, prin numeroase proiecte in Romania. Pana in 2007, The Mega Company a construit si livrat la cheie mai mult de 164.000 metri patrati de spatii comerciale si industriale, majoritatea acestora fiind detinute si administrate de companie. Printre proiectele de referinta se numara Key Logistic Center, un proiect complex de depozit-distributie de 25.000 metri patrati, finalizat in 2006.

Cat priveste Colliers International, este o companie ce se ocupa de servicii ce includ consultanta in domeniul investitiilor, intermedierea tranzactiilor de vanzare-cumparare, respectiv inchiriere de spatii de birouri, comerciale, rezidentiale, administrarea proprietatilor imobiliare si altele.

Diana State