Max Bogl construieste un campus pentru angajati

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Constructii

13.12.2007 - Business Standard

Criza masiva de muncitori de pe piata constructiilor determina firmele din domeniu sa caute solutii alternative pentru atragerea personalului calificat. Subsidiara din Romania a companiei germane Max Bögl va investi doua milioane de euro pentru constructia unui campus in apropiere de Bucuresti, in care vor fi relocati muncitori din toate zonele tarii.

“Max Bögl are, in prezent, 130 de angajati in Romania, insa vom avea nevoie de alte cateva sute de persoane pentru proiectele pe care le vom incepe in urmatorii ani, iar personalul din constructii este extrem de greu de gasit in acest moment. Prin urmare, am decis sa investim in acest campus, care va putea gazdui 250 de muncitori, pe care ii vom recruta din tara, si speram sa rezolvam, astfel, macar partial aceasta problema”, a declarat pentru Business Standard Mathias Kirr, directorul executiv al companiei.

El a precizat ca aproximativ 10% dintre angajatii actuali ai firmei, in special managerii, sunt straini din Austria si din Germania, adaugand ca cei mai multi ingineri sunt romani. “Am avut sansa de a angaja multi ingineri romani buni, atunci cand am venit in Romania, iar acestia au continuat sa lucreze la noi pana in prezent”, a afirmat Kirr. Firma estimeaza, pentru anul viitor, o cifra de afaceri de circa 80 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de nivelul de 60 milioane de euro preconizat pentru acest an. Anul viitor, Max Bögl va intra in Romania cu diviziile de constructii civile si constructii ingineresti, dupa ce a activat, pana in prezent, doar pe segmentul lucrarilor de infrastructura.

Doru Gheorghiu, George Sarcinschi