Marius Ivan, antreprenorul in serie

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Materiale de constructii

07.11.2007 - Money Express
Marius Ivan, antreprenorul in serie

In ultimii doi ani, Marius Ivan, cofondatorul Dufa, a trecut cu discretie de la afaceri de zeci de milioane de euro la businessuri de sute de milioane. O traiectorie de antreprenor in serie, care se bazeaza pe doua reguli de aur.

Ioan Marius Ivan, un om de afaceri in varsta de 50 de ani care, incepand cu a doua parte a anilor ’90, a construit afaceri locale impreuna cu investitori straini, a ajuns acum in fata celui mai complicat si mai costisitor dintre businessurile pe care le-a facut in cei peste 15 ani de antreprenoriat. Investitia – un proiect imobiliar in zona Pipera care va include dezvoltari rezidentiale, comerciale si cladiri de birouri – ar urma sa se ridice la 700-800 de milioane de euro.
„Peste trei ani, cand proiectul va fi terminat, acesta va avea o valoare de piata undeva intre 1,2 si 1,5 miliarde de euro“, estimeaza Marius Ivan, care a intrat in afaceri la Craiova, imediat dupa ’90, dupa o calatorie in Germania. Mai intai a importat alimente, alaturi de cativa asociati din orasul natal, dupa care a dezvoltat un business de electronice care insa a inceput sa scartaie prin 1994.
Dupa afacerile din Craiova, Ivan, un antreprenor mai degraba discret, a trecut pe un nou nivel, exersandu-si calitatile in cateva afaceri de anvergura mai mare. A intrat mai intai in industria lacurilor si vopselelor si in cea a adezivilor, cladind businessuri in care s-a asociat cu companii straine.

Ionut Ancutescu