Marius Ghenea intra pe piata constructiilor

Constructii , PROIECTE / DEZVOLTARE

06.03.2008 - Business Standard

Omul de afaceri Marius Ghenea isi extinde investitiile pe piata constructiilor, prin preluarea unui pachet majoritar de 51% din actiunile producatorului de tigle metalice Viking Profil, potrivit unui comunicat de presa.Investitia, cu o valoare initiala de un milion de euro, se va derula in primele noua luni ale acestui an si este destinata dezvoltarii productiei si sustinerii canalelor de distributie.


“Consider ca este un moment oportun sa intru pe piata constructiilor, luand in considerare ca, in Romania, afacerile din acest domeniu au o dinamica exploziva, in urmatorii ani, putand atinge un procentaj de crestere anual de 25‑30%”, a declarat Ghenea.

“Ca antreprenor, imi doresc sa duc compania la urmatorul nivel de dezvoltare, sa ne atingem obiectivele stabilite, dar si sa ne consolidam o pozitie cat mai buna pe piata din Romania”, a declarat Radu Mircescu, director general al Viking Profil. Producatorul isi propune, pentru acest an, achizitia a inca trei linii de productie si deschiderea a cinci puncte de lucru in tara. Compania detine, in prezent, doua puncte de lucru, la Craiova si Bucuresti. Viking Profil are aproximativ 40 de angajati si va ajunge la 100, in maximum doi ani. “Pentru 2008, ne propunem un randament al investitiei de peste 50%, astfel incat, in urmatorii trei ani, rezultatele investitiei exprimate in multipli ai banilor investiti sa ajunga la de peste 3,5 ori mai mult”, a adaugat Marius Ghenea.

Dinu Boboc