MAPEI Group achizitioneaza fabrica de mortare si adezivi Orgachim – Policolor

PROIECTE / DEZVOLTARE

MAPEI Group achizitioneaza fabrica de mortare si adezivi Orgachim – Policolor
MAPEI Group, lider mondial in productia de adezivi si produse pentru constructii, isi consolideaza pozitia pe piata din Estul Europei, prin achizitionarea in decembrie 2009 a fabricii de mortare si adezivi apartinand companiei bulgare Orgachim – Policolor, un nume important la Bursa din Sofia.

 Fabrica se situeaza strategic, in orasul Ruse, la granita dintre Bulgaria si Romania si produce adezivi pentru placi ceramice si sisteme de izolare termica.  Cu o suprafata de 15.000 mp, aceasta beneficiaza de cele mai noi dotari tehnologice bazate pe respectarea mediul inconjurator.

“Produsele Mapei erau deja prezente in Bulgaria prin distribuitorii locali, dar achizitionarea fabricii ne asigura o prezenta importanta si constanta pe piata locala, fiind capabili astfel sa oferim produse si solutii personalizate, sutinute puternic de o asistenta tehnica, la cel mai inalt nivel. Am urmarit in special sa deservim astfel piata materialelor de constructii din Romania, unde ne-am propus pentru acest an o crestere semnificativa a cifrei de afaceri. Intr-o perioada economica instabila, Mapei Group isi continua planurile de extindere, profitand de oportunitatile existente pe pietele aflate in dezvoltare”, a declarat Veronica Squinzi, Director de Strategie si  Dezvoltare al grupului.

    Este a patra achizitie importanta pe care Mapei a facut-o in anul 2009, ca urmare a strategiei de consolidare a pozitiei de lider la nivel mondial. Inca de la inceputul anului trecut a preluat producatorul italian de membrane si hidroizolatii Polyglass Spa (detinator a doua fabricii in Italia si trei in USA), in martie producatorul american de adezivi pentru pardoseli textile, vinilice si ceramice All- Purpose Adhesive Co. (APAC) din Dalton, USA, iar in luna septembrie compania austriaca, producatoare de aditivi pentru betoane  speciale, Betontechnik GmbH.

     Cu o experienta de peste 70 de ani, MAPEI (Materiale Auxiliare pentru Constructii si Industrie) si-a construit un nume solid  in domeniu, bazandu-se atat pe calitatea produselor promovate, cat si pe flexibilitate, inovatie, diversitate, valori ce au insotit compania, inca de la infiintarea sa.
In prezent, Mapei Group are in portofoliu o gama de peste 1300 de produse si detine 56 centre de productie pe 5 continente, in 25 de tari, avand peste 6100 de angajati.