Mallul Sun Plaza, amanat pentru a doua oara

PROIECTE / DEZVOLTARE

27.08.2009 - Gandul
Mallul Sun Plaza, amanat pentru a doua oara

Deschiderea centrului comercial Sun Plaza din Capitala a fost amanata pentru a doua oara.

Dezvoltatorii proiectului, Sparkassen Immobilien si EMCT Romania, au anuntat in luna mai a acestui an ca proiectul va fi finalizat in toamna acestui an, dupa ce, initial, acesta trebuia livrat in 2008. Michael Richard, general manager EMCT Romania, a precizat ca o eventuala amanare a deschidierii centrului comercial a fost luata in calcul inca de la inceput, spunand ca a propus varianta amanarii deschiderii investitorilor austrieci, iar ei au fost de acord cu aceasta schimbare.

„Investitia totala este de 200 de milioane de euro, finalizarea spatiilor de retail este programata pentu sfarsitul anului 2009, iar deschiderea este prevazuta pentru primavara anului 2010. Peste 85% din spatii sunt preinchiriate”, se arata in raportul trimestrial al investitorului austriac. Prin urmare, in aceasta toamna, singura inaugurare a unui centru comercial va apartine dezvoltatorului AFI Europe. Proiectul AFI Palace Cotroceni Mega Mall se va deschide publicului luna viitoare si va avea o suprafata inchiriabila de 76.000 de metri patrati.

Sun Plaza va avea o suprafata construita de 210.000 de metri patrati care va cuprinde si 8.000 de metri patrati de spatii comerciale si o cladire de birouri cu o suprafata inchiriabila de 8.300 de metri patrati, care va fi inaugurata dupa sase, sapte luni de la deschiderea centrului comercial.

De asemenea, mallul va oferi 2.000 de de locuri de parcare si va fi legat printr-un pasaj subteran de statia de metrou Piata Sudului. Printre retailerii prezenti in cadrul acestui proiect se numara hypermarketul Cora cu o suprafata de 23.000 de metri patrati, Baumax cu 10.000 de metri patrati, Mobexpert cu un magazin de 10.300 de metri patrati si Flanco cu 2.500 de metri patrati.