Majorare de 72 mil. euro la WDP pentru investitii

Imobiliare

15.06.2009 - Business standard

Firma belgiana de investitii imobiliare Warehouses DePauw (WDP) intentioneaza sa-si majoreze capitalul social cu 72 milioane de euro, prin emisiune de noi actiuni, in vederea finantarii de proiecte logistice si a achizitiei de terenuri in Belgia, Olanda, Franta si Romania, precum si pentru plata datoriilor.

 “Circa 37 milioane de euro din capitalul subscris vor fi utilizate pentru proiecte noi, iar ceea ce ramane va fi alocat pentru plata datoriilor pe termen scurt. Dorim sa dispunem de aceste noi resurse pentru a fi capabili sa profitam de oportunitatile de pe piata in noile conditii”, potrivit unui comunicat al WDP.

Compania are in vedere atat finantarea dezvoltarii proiectelor pre-inchiriate, cat si achizitia unuia sau mai multor terenuri in Belgia, Franta, Olanda si Romania. WDP a intrat pe piata romaneasca in 2007, prin achizitia a cinci terenuri in apropiere de Bucuresti, cu o suprafata totala de aproape 950.000 de metri patrati, unde urma sa construiasca proiecte logistice, valoarea investitiei fiind estimata la cel putin 150 milioane de euro.

Anul trecut, WDP a mai cumparat trei terenuri la Brasov, Constanta si Pitesti, cu 12,5 milioane de euro, pentru centre logistice, terenurile detinute in Romania de catre dezvoltatorul belgian ajungand, astfel, la aproape doua milioane de metri patrati. Investitiile in terenuri in Romania se ridica la circa 20 milioane de euro.

WDP este cel mai mare operator de pe piata belgiana a proprietatilor semiindustriale, concentrandu-se asupra constructiei de spatii logistice, avand in portofoliu proprietati care totalizeaza circa 1,2 milioane de metri patrati in 80 de locatii din Belgia, Olanda, Franta si Cehia.

Compania este listata pe bursa Euronext Bruxelles din 1999 si are o capitalizare de aproape 400 milioane de euro. Din anul 2004, WDP a fost listata, de asemenea, la Euronext Paris.

In luna august 2007, belgienii au anuntat achizitia a cinci terenuri in apropiere de Bucuresti, cu o suprafata totala de 944.000 de metri patrati, pe care intentioneaza sa dezvolte proiecte logistice. Doua dintre terenuri sunt localizate pe autostrada Bucuresti-Constanta si au suprafete de 175.000 si 99.000 de metri patrati, alte doua sunt amplasate in zona industriala Ploiesti, pe suprafete de 195.000 si, respectiv 250.000 de metri patrati, iar cel de-al cincilea are 225.000 de metri patrati si este situat pe autostrada spre Pitesti.