Maghiarii de la Arcadom vor sa-si extinda colaborarile in vestul Romaniei

Constructii

07.04.2008 - Bursa
Maghiarii de la Arcadom vor sa-si extinda colaborarile in vestul Romaniei

Compania de constructii aus-triaco-maghiara "Arcadom", desemnata recent antreprenor general al "Atrium Center" Arad, ar putea sa mai execute si alte proiecte atat in Arad, cat si in alte localitati din vestul tarii. István Sokorai, CEO Arcadom, a declarat, recent, ca experienta larga pe segmentul constructiilor de mall-uri recomanda compania si in cazul celor mai complexe proiecte.

István Sokorai sustine: "In portofoliul nostru predomina centre comerciale cu utilizare mixta, cum ar fi WestEnd City Center Budapest, Polus Center Cluj, Polus Center Constanta. Acesta este motivul pentru care suntem atat de incantati de acest nou proiect sub marca Atrium Center. Atrium Center Arad este unic pe lista noastra de referinte datorita dimensiunilor sale semnificative. Ne gandim si ne dorim ca, in viitor, sa incheiem cat mai multe contracte de colaborare atat in Arad, cat si in alte orase din vestul Romaniei".

"Arcadom" este renumita pentru proiectele finalizate in termen foarte scurt, in special in domeniul constructiilor de centre comerciale. "Arcadom" Co este un actor dinamic si cu o prezenta continua pe piata constructiilor de mai bine de un deceniu. Compania isi des-fasoara activitatea in mai multe orase din Europa Centrala si de Est, si este concentrata in principal pe construirea de cladiri de mari dimensiuni si de cladiri simbol pentru orase. "Arcadom" Co a finalizat, pana in acest moment, constructia unor cladiri cu o suprafata totala de peste 1,5 milioane metri patrati si a derulat mai multe proiecte care au castigat importante premii in regiune.

In prezent, compania dezvolta proiecte de constructii in Ungaria, Polonia, Serbia. Muntenegru, Rusia si Roma-nia, si are o cifra de afaceri de valoare de 830 de milioane de euro. Portofoliul "Arcadom" include mai multe centre comerciale cu utilizare mixta cum ar fi WestEnd City Center Budapest, Bonarca City Center, Krakow, Polus Center Budapest, Polus Center Cluj, Polus Center Constanta.

"Arcadom" a demarat lucrarile de constructie la primul proiect din Romania, "Atrium Center Arad", pe o suprafata de 34.400 mp, ceea ce inseamna 12.000 mc de beton pre-turnat si 40.000 mc de beton monolitic armat. Drumurile externe si spatiile de parcare vor constitui o suprafata de 22.000 mp. Fatada va avea o suprafata de 12.000 mp. Vor fi utilizati 274 km de cabluri, 20 km de structuri cadru, 2000 de dispozitive de iluminat.

Tot in premiera pentru Arad, o companie din Ungaria a castigat o licitatie de reabilitare a drumurilor. Licitatia pentru 13 strazi in cartierul Micalaca si 11 strazi in cartierul Subcetate a fost castigata de compania "Hodmezovasarhelyi Utepito" Kft, iar valoarea investitiei se apropie de 8,7 milioane de lei. Reprezentantul companiei maghiare a spus ca a aflat de licitatie de pe Internet.

Paula Bulzan