Magazinele de bricolaj mentin constante vanzarile Daw Benta

Retail

02.10.2009 - Ziarul financiar
Magazinele de bricolaj mentin constante vanzarile Daw Benta

Producatorul de vopsele Daw Benta, controlat de grupul german Daw & Caparol si de familia Benta din judetul Mures, estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de aproximativ 24 mil. euro, la acelasi nivel cu anul trecut.

"Asteptarile noastre pentru acest an au fost destul de rezervate, avand in vedere atat contextul economic din Romania, cat si cresterile preturilor la materiile prime practicate de furnizori. Totusi, datorita cresterii echipelor de vanzari si noilor clienti care ni s-au alaturat in acest an, scaderea per ansamblu a pietei constructiilor ne-a afectat in mica masura.
 
Numarul de angajati ai companiei noastre a ajuns la 247 de persoane in momentul de fata comparativ cu 237 de salariati la finalul anului trecut", a declarat Remus Aurel Benta, directorul general al companiei Daw Benta Romania.

Daw Benta Romania produce diferite tipuri de vopsele, productia companiei fiind in acest an cu 25% mai mare fata de anul 2008, singura scadere fiind raportata pe segmentul de adezivi, unde compania a raportat un declin de 15%.

"Cele mai importante cresteri le-am inregistrat pe segmentul magazinelor do-it-yourself (de bricolaj - n. red.)", a mai spus Benta, care a completat ca avansul in primele opt luni a fost de 20% in acest sector.

Reprezentantii companiei Daw Benta Romania sunt pesimisti insa in ceea ce priveste evolutia pietei materialelor de constructii in urmatoarea perioada de timp atat pentru lucrarile de constructii din segmentul rezidential, cat si pentru lucrarile de infrastructura sau lucrarile cu finantare din partea Guvernului.

"Pentru constructiile cu destinatie rezidentiala trendul pietei va fi de renovare a vechilor locuinte si constructia locuintelor noi, de obicei in regie proprie, ceea ce probabil va alimenta afacerile do-it-yourself si astfel vanzarile pe acest segment vor continua sa creasca", spune directorul producatorului de vopsele.

Potrivit oficialilor companiei, in ultimii 5 ani, trendul in domeniul constructiilor din Romania a fost de crestere accentuata pe segmentul rezidential, insa din toamna anului 2008 nu s-a mai deschis in tara niciun santier, ci s-a urmarit doar diminuarea costurilor in cazul proiectelor ramase viabile.

"In conditiile economice actuale este dificil de realizat o strategie de abordare a pietei din 2010 si de estimat evolutia situatiei financiare", a mai spus Benta

Daw Benta detinea anul trecut o retea de 31 de magazine la nivel national si aproape 250 de angajati.