Lucrarile pentru consolidarea Palatului Culturii din Iasi vor incepe saptamana viitoare

Constructii

06.08.2008 - Ieseanul
Lucrarile pentru consolidarea Palatului Culturii din Iasi vor incepe saptamana viitoare

Lucrarile pentru consolidarea Palatului Culturii din Iasi vor incepe saptamana viitoare, contractul, care depaseste sapte milioane de euro, urmand sa fie semnat, joi, la Iasi, in prezenta ministrului Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu.

Licitatia pentru refacerea Palatului Culturii a fost adjudecata de firma ieseana SC Iasicon SA, valoarea contractului ridicandu-se la 7,152 milioane de euro, fara TVA, banii provenind dintr-un imprumut extern acordat Guvernului Romaniei.

"Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, va fi prezent joi la Iasi, cand va fi semnat contractul de executie al lucrarilor", a spus deputatul PNL de Iasi Relu Fenechiu. Potrivit directorului Complexului Muzeal "Moldova" din Iasi, Lacramioara Stratulat, lucrarile trebuie finalizate in cel mult trei ani, in caz contrar banii urmand a fi pierduti.

"De saptamana viitoare, ne putem apuca de treaba. Vom sta mereu pe capul constructorilor, pentru ca nu vrem ca finantarea sa fie pierduta. Intr-un fel, suntem usurati ca banii nu vor trece prin contabilitatea noastra. Noi doar vom urmari modul in care decurg lucrarile", a afirmat Lacramioara Stratulat.