Lucrarile la Bechtel nu sunt facute cum trebuie

Constructii

15.07.2009 - Evenimentul zilei

Cativa muncitori romani care lucreaza la Autostrada Transilvania au trimis o scrisoare deschisa prin care trag un semnal de alarma fata de calitatea lucrarilor de la cel mai mare proiect de infrastructura din Europa.

Ei sustin ca lucrarile nu respecta reglementarile in vigoare privind turnarea asfaltului sau forarea pilonilor pentru viaducte. Mai mult, lucrarile la santurile de drenaj nu ar fi efectuate corespunzator. Se vede acum, cand pamantul spalat de ploile torentiale s-ar fi prabusit in santurile betonate care colecteaza apele pluviale. La kilomentrul 28 (sectorul 2B) a existat o pata mare de motorina care ar fi fost spalata cu detergent, in loc sa fie frezata, iar la kilometrul 31 au existat fisuri la platforma podului, mascate prin betonare.

Muncitorii sustin ca neregulile sunt ignorate de „Egis”, firma care confirma calitatea lucrarilor. „Nu stiu cine sunt acesti angajati sau ce interes au, dar informatiile sunt usor de demontat. Dupa ploi torentiale nu poti sa ai control intr-un santier. Asta nu inseamna ca lucrarile nu se vor remedia, din banii constructorului. Umplerea cu pamant a santurilor de dren s-a facut intr-o zona unde lucrarile nu erau finalizate”, a spus Bogdan Sgarcitu, director de comunicare al Bechtel.