Lucrarile de constructie la proiectul Parklake Plaza vor incepe in aceasta vara

PROIECTE / DEZVOLTARE

17.02.2011 - Curierul national
Lucrarile de constructie la proiectul Parklake Plaza vor incepe in aceasta vara

Caelum Development, unul dintre grupurile de investitii lider pe piata imobiliara din Europa de Est, anunta inceperea lucrarilor de construire a proiectului ParkLake Plaza in luna iulie a acestui an, proiect in valoare de 250 milioane de euro, ca urmare a reproiectarii efectuate in decursul anului 2010.

Caelum Development a intrat pe piata româneasca in 2006, achizitionând un teren de circa 8,2 hectare in apropierea Parcului Titan din sectorul 3. In 2009, Grupul a obtinut permisiunea de a construi un centru comercial si recreativ cu cinci etaje si o suprafata de 110.000 mp inchiriabili, iar de atunci s-a lucrat la refacerea conceptului si preinchirierea centrului, cu scopul de a obtine o investitie durabila care va satisface nevoile comerciantilor si viitorilor clienti.

Noul proiect va fi construit in doua etape si va include pe cele trei niveluri principale un spatiu total de 79.000 mp inchiriabili pentru activitati comerciale si recreative. Caelum Development a pus un accent deosebit pe integrarea noului proiect in cadrul comunitatii locale si in zona parcului, iar viitorul centru intentioneaza sa devina o prelungire a axei sociale si de divertisment a comunitatii in ceea ce priveste viata sociala, timpul liber si distractia locuitorilor din zona.

Proiectul Parklake Plaza este situat in sectorul 3, intr-una din zonele Capitalei cu cea mai densa populatie si va beneficia de o zona primara de captare de peste 450.000 de locuitori ajungând la o zona totala de aproape 1,5 milioane de locuitori. Proiectul are o infrastructura rutiera excelenta si este bine deservit de toate mijloacele de transport public - tramvai, metrou si autobuz.

Având in vedere ca locatia este recunoscuta de catre multi experti in piata imobiliara ca fiind una dintre cele mai bune din România pentru dezvoltarea unui centru comercial, in ultimele 6 luni a existat un interes foarte mare pentru inchirierea spatiilor. In prezent centrul comercial Parklake Plaza este in proportie de 35% preinchiriat de retaileri de renume precum: hypermarketul Cora, Complexul Cinema City cu 16 sali de cinematograf, Pure Fitness, Flanco, parfumeria Douglas si altele. Un alt procent de 30% din spatiu este in stadiu de negocieri avansate cu retaileri de renume, nationali si internationali.