Lucrarile de constructie la proiectul Cathedral Plaza continua

Constructii

30.06.2009 - Wall Street
Lucrarile de constructie la proiectul Cathedral Plaza continua

Dezvoltarea cladirii de birouri Cathedral Plaza, situata in imediata vecinatate a Catedralei Sfantul Iosif din centrul Capitalei, poate continua, a anuntat casa de avocatura Bostina si Asociatii, care a obtinut in instanta hotararea irevocabila in acest sens.

Curtea de Apel Ploiesti a admis recursurile declarate de primarul sectorului 1 si investitorul SC Millenium Building Development SRL impotriva sentintei Tribunalului Dambovita pronuntata in februarie. Sentinta din iarna anulase autorizatia de construire emisa de Primarul Sectorului 1 Bucuresti in favoarea SC Millenium Building Development SRL pentru proiectul Cathedral Plaza.

La inceputul lunii martie, investitorul Millennium Building Development, care a alocat 40 milioane de euro pentru cladirea de birouri Cathedral Plaza, a anuntat ca va ataca cu recurs la Curtea de Apel Ploiesti hotararea de anulare a autorizatiei de constructie, considerand ca autorizatia a fost anulata din incompetenta primarului sectorului 1, Andrei Chiliman.

Printr-o decizie sa, irevocabila, Curtea de Apel Ploiesti a admis recursurile, a modificat sentinta si a respins si capatul de cerere privitor la anularea autorizatiei.

Proiectul Cathedral Plaza a fost autorizat de Primaria Sectorului 1 in 24 februarie 2006. Lucrarile au fost incepute in data de 9 martie 2006, iar in aprilie 2006, avizele au fost contestate in instanta de reprezentantii Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucuresti, procedurile juridice derulandu-se timp de aproximativ trei ani. Din iulie 2007, lucrarile au fost intrerupte pana la solutionarea cauzei.

"Millennium Building Development ia cunostinta cu regret de reactia grabita si fara discernamant a reprezentantilor Arhiepiscopiei Romano-Catolice, reflectata in comunicatul de presa nr. 462/27.06.2009, prin care acestia contesta recenta hotarare si asociaza, cu rea vointa, cazul proiectului Cathedral Plaza cu recentul incendiu de langa Biserica Armeneasca", se arata in comunicatul Millennium Building Development.

Cathedral Plaza este o cladire de birouri de clasa A, cu 18 etaje si cinci niveluri subterane, situata la intersectia bulevardului General Berthelot cu strada Luterana. Cladirea are o suprafata construita de 25.671 mp, pe un teren de 1.822 mp si este dezvoltata de catre Willbrook Management International, care detine un portofoliu de sase miliarde euro in Romania, Bulgaria, Turcia, Letonia, Cehia, Georgia si Polonia.

Casa de Avocatura Bostina si Asociatii a raportat o cifra de afaceri de 16,67 milioane euro pentru anul trecut. Compania are birouri in Bucuresti, Viena, Fribourg si Nicosia, precum si in alte 13 mari orase din Romania.