Lucrarile de constructie la pasajul Baneasa ar putea intarzia un an

Constructii

11.08.2008 - Gardianul
Calvarul traficului infernal pe DN 1 s-ar putea prelungi cu un an, intrucat lucrarile la pasajul rutier subteran de la Baneasa sunt tinute in loc de lipsa unor avize de la Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), necesare pentru mutarea utilitatilor si exproprieri, sustine directorul de comunicare al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din România (CNADNR), Stefan Szobotka.

 „Fosta conducere a Primariei, in frunte cu Adrian Videanu, a pus piedici si a întârziat eliberarea unor avize pentru defrisari, mutarea utilitatilor sau exproprierea unor terenuri. Termenul de finalizare a pasajului este prevazut pentru luna iunie a anului viitor, insa lipsa acestor avize ar putea duce la prelungirea chiar cu un an a lucrarilor”, ne-a declarat Stefan Szobotka. Potrivit acestuia, înca de la începutul acestui an, CNADNR a solicitat fostei conduceri a Primariei urgentarea obtinerii avizelor.

 Concret, aceste avize se refera la transferul dreptului de administrare a aproximativ 5.700 de metri patrati de la PMB pe sensul Bucuresti - Ploiesti la Ministerul Transporturilor, promovarea unui Plan de Urbanism Zonal în conformitate cu documentatia realizata de consultantul pentru lucrarile la pasaj si demararea lucrarilor de deviere a colectorului de canalizare pluviala, lucrari al caror investitor este primaria.

Madalina Dicu