Lucrari de constructii

Constructii

08.07.2008 - Adevarul
Lucrari de constructii
 In plin an electoral, dupa primele cinci luni, volumul lucrarilor de constructii si-a pastrat ritmul de crestere din 2007. Gheorghe Polizu, presedintele Patronatului Societatilor din Constructii, crede ca ritmul va fi mentinut pana la sfarsitul acestui an avand in vedere ca vor fi urgentate mai multe lucrari, in special de infrastructura si rezidentiale, ca urmare a incercarii politicienilor de a-si mentine fotoliul in urma alegerilor de la finele anului.

 

Fata de perioada similara a anului trecut, in Romania s-a construit cu 32,9% mai mult, potrivit datelor Institutului National de Statistica. Piata locala de constructii a crescut in 2007 cu 33,6%, depasind ca valoare pragul de zece miliarde de euro, conform unui studiu realizat de firma poloneza PMR.

 

"Piata constructiilor va avea anul acesta o perioada la fel de buna ca anul trecut, ca urmare a alegerilor, Romania continuand sa fie lider pe cresteri in Europa", a declarat Gheorghe Polizu. Acesta a subliniat ca valoric avansul pietei va fi mult mai mare ca o consecinta a majorarii costurilor fortei de munca si a materialelor de constructii.

 

Cresterile de volum din constructii in primele cinci luni au vizat in egala masura toate segmentele pietei, cea mai intensa activitate fiind inregistrata de constructiile de cladiri nerezidentiale, respectiv spatiile de birouri, cu un avans de 35,1%. Constructiile noi au fost devansate de lucrarile de intretinere si reparatii curente.