Locuintele modulare din Rast, defecte

Constructii

01.08.2008 - Adevarul
Locuintele modulare din Rast, defecte
Sinistratii din Rast vor sa-i ajute pe cei din Moldova trimitându-le locuinte provizorii fara ferestre

Aproape toate cele 620 de modulare trimise de Ministerul de Interne, in 2006, sinistratilor din Dolj, care ar trebui duse acum in zonele afectate de inundatii din Moldova, sunt nefunctionale. Prefectul Silviu Dumitru il acuza pe primarul Rastului, Iulian Silisteanu, ca a lasat de izbeliste modularele trimise de Guvern.

Comisiile care au inventariat aceste locuinte au constatat ca la Rast din 504 modulare, 440 nu mai au calorifere electrice, 115 nu mai au becuri, 12 nu au ferestre si usi, iar 60 nu mai au tablouri electrice. „Nu putem trimite niste module care nu pot fi utilizate. Mâine (vineri, n.r.) le vom strânge pe toate si vom incerca sa le reparam", a declarat Silviu Dumitru.

Edilul din Rast se apara si spune ca sinistratii in mod sigur nu au nevoie de toate dotarile din module. „Domnul prefect Dumitru nu intelege ce se intâmpla cu oamenii in astfel de situatii, pentru ca nu a trecut prin asta. Pai vara de calorifere au oamenii nevoie?", a spus Silisteanu.

Autoritatile doljene au decis ieri ca vor inventaria din nou locuintele modulare aflate in localitatile afectate de inundatiile din 2006, in conditiile in care au constatat ca majoritatea acestora sunt nefunctionale.

Irma Huculici