Lipsa unei legaturi cu banca poate conduce la ratarea unui proiect imobiliar

Finante Banci

09.04.2008 - Curentul
Lipsa unei legaturi cu banca poate conduce la ratarea unui proiect imobiliar

Analistii estimeaza pentru prima jumatate a anului, un nivel mai mic al tranzactiilor imobiliare in regiune, pe fondul atitudinii rezervate a investitorilor.

Cu toate acestea, tara noastraa inregistrat anul trecut o crestere a investitiilor imobiliare de 144%, valoarea totalaa tranzactiilor din domeniu ajungand la 2,2 miliarde de euro, adicaaproximativ 20% din volumul atras de regiune. "Romania a fost in 2007 vedeta regiunii, cu o crestere a investitiilor de 144%, ajungand la un volum total de 2,2 miliarde de euro. In Polonia, investitiile au scazut cu 36,4% fatade anul record din 2006, iar Cehia a raportat o crestere a volumelor investitionale de 73%", se arata intr-un raport al companiei imobiliare Jones Lang LaSalle, privind piata imobiliaradin Bucuresti. Comparativ, Europa Centralasi de Est au atras anul trecut tranzactii imobiliare de 11,2 miliarde de euro, in crestere cu 13,9% fatade 2006.

Totusi, in ultimul trimestru al anului trecut, in regiune s-a inregistrat o scadere a investitiilor cu 52,9% fatade trimestrul al treilea al aceluiasi an. In Romania, aproape jumatate din tranzactii au fost incheiate anul trecut cu proprietati de pe segmentul de retail, 34% cu spatii de birouri, si cate 8% cu spatii hoteliere si industriale. "Romania incepe saintruneascadin ce in ce mai mult criteriile de achizitii ale fondurilor de investitii care activeazain Europa Centralasi de Est", consideraanalistii LaSalle.

Oana Voinea