Linia ferată dintre Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni va costa 205 milioane de euro

Constructii , PROIECTE / DEZVOLTARE

24.03.2008 - Bursa
Linia ferată dintre Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni va costa 205 milioane de euro

Linia feroviara care va face legatura intre Gara de Nord si Aeroportul International "Henri Coanda" din Otopeni va cos¬ta 205 milioane de euro. Lucrarile de constructie vor dura doi ani si jumatate, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, cu ocazia unui seminar dedicat infrastructurii.

Ministrul Transporturilor a spus ca linia va avea o lungime de peste 19 km, din care aproximativ 12 km exista deja, pentru a asigura transportul de combustibil catre Aeroport. Linia va fi construita la suprafata, cu exceptia unui tunel de circa un kilometru. Lucrarile la acest proiect ar urma sa demareze in a doua jumatate a acestui an.

Potrivit Rompres, locatia noului aeroport ce va fi construit in sudul Bucurestiului va fi stabilita in maximum o luna de zile. Potrivit ministrului Orban, inves¬titia va contribui la dezvoltarea sudului Capitalei, precum si la impulsionarea transformarii Bucurestiului intr-o metropola.

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Antonel Tanase, a precizat ca viitorul aeroport va fi dezvoltat astfel incât, in câtiva ani, sa ajunga la un trafic de 20 milioane de pasageri pe zi.

R.P