Lindab Romania fuzioneaza prin absorbtie cu Rova Romania

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

• Grupul va detine o singura companie pe piata romaneasca - Lindab SRL
• Brandul Rova va fi mentinut ca brand distinct, iar fabrica de la Sibiu va ramane operationala

Lindab Romania se afla in faza finala a procedurilor de fuziune cu Rova Romania, companie parte a Grupului Sipog, achizitionat de Lindab in 2008. In urma acestui proces va exista o singura firma a grupului in Romania, Lindab SRL. Concomitent cu definirea procedurilor juridice de fuziune prin absorbtie, este in curs de implementare un proces complex de integrare operationala a celor doua companii, ce se estimeaza a fi finalizat in primavara anului viitor. Brandul Rova va fi mentinut ca brand distinct in portofoliul Lindab.

“In mod concret, procesul de integrare va asigura includerea tuturor activitatilor grupului Lindab pe piata locala sub o singura “umbrela”. Aceasta decizie a fost luata la nivel de Grup, dar si printr-o consultare a managerilor locali, din dorinta de a aduce Grupul Sipog la standardele de calitate Lindab, cu toate beneficiile care decurg de aici - procedurile si know-how-ul de care dispunem, in vederea unei optimizari a modului de lucru”, a declarat Andrei Sulyok, Director General Lindab Romania. “Am decis sa mentinem si fabrica de la Sibiu, din considerente logistice. Exista produse care se fabrica doar la Sibiu, iar Rova detine o cota de piata semnificativa in Romania. In plus, se asteapta o revigorare a pietei de profil pana in 2011 si vrem sa fim pregatiti cu capacitati suplimentare de productie”, a completat Sulyok.

In urma acestui proces, pe langa sediul central de la Stefanestii de Jos si punctul de lucru actual de la Cluj (Divizia Ventilatii), Lindab Romania va detine inca un punct de lucru la Sibiu. Portofoliul de produse Lindab si Rova va fi optimizat, ca si capacitatile de productie Lindab si Rova. Va avea loc o revizuire a politicii comerciale, care sa asigure diferentierea produselor si serviciilor, iar platforma IT va fi una comuna. Din punct de vedere al resurselor umane, vor avea loc optimizari de personal, iar pachetul de beneficii oferit va fi acelasi pentru toti angajatii..

Prin intermediul acestui proces de combinare a activitatilor, numarul partenerilor Lindab va ajunge la aproximativ 300. Acestia vor beneficia de conditii identice si vor fi sustinuti prin activitati de marketing implementate in mod unitar.

De asemenea, anul viitor, sistemul integrat de management al calitatii si mediului de la Lindab va fi extins si pentru punctul de lucru de la Sibiu, prin unificarea certificarii ISO.


Despre Lindab Romania
Compania Lindab este prezenta pe piata romaneasca incepand cu anul 1994. Profile si Ventilatii sunt cele doua domenii principale de activitate. Lindab Profile dezvolta, produce si promoveaza solutii si sisteme eficiente din otel pentru industria constructiilor: tigla metalica, acoperisuri faltuite, sisteme de jgheaburi si burlane, porti de garaj, constructii usoare, trape si luminatoare, elemente de siguranta pentru acoperis, sisteme de placari, profile usoare etc. Lindab Ventilatii acopera toata gama de sisteme de ventilatie: tubulatura si accesorii, difuzoare, grile si anemostate, atenuatoare de zgomot, clapete de reglaj etc. 

Lindab Romania este parte a concernului international Lindab Group, care dezvolta, produce si promoveaza solutii moderne pentru constructii civile si industriale si sisteme ecologice de ventilatii. Lindab Group are puncte de lucru in 31 de tari si un numar de 5000 de angajati.

Despre Grupul Sipog
Grupul Sipog, cu subsidiare in Slovacia, Romania si Cehia, este  producator de invelitori metalice, table cutate si profile metalice, iar la nivel local a fost reprezentata prin companiile Rova Romania si Vios. In anul 2008, Grupul Lindab a preluat Grupul Sipog reprezentat la nivel local prin companiile Rova Romania si Vios. Firma Vios a fost inchisa in 2009, iar operatiunile sale au fost preluate de Rova.