Lindab intra pe piata tiglelor mai ieftine

Materiale de constructii , COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

28.10.2007 - Business Standard

publicat pe 20.07.2007

 

Producatorul de materiale de constructii Lindab Romania a investit 400.000 de euro si si-a dublat capacitatea de productie pentru a veni in intampinarea cresterilor spectaculoase prognozate pe piata tiglelor metalice. Noul produs va fi destinat segmentului mediu de cumparatori.

Oficialii Lindab au anuntat ieri si o crestere a cifrei de afaceri in primul semestru cu 43% comparativ cu perioada similara a anului 2006, de la 12,4 milioane de euro la 17,7 milioane de euro. In 2006, compania a avut o cifra de afaceri de 38 milioane de euro.

Potrivit lui Andrei Sulyok, directorul general Lindab Romania, in 2006 valoarea pietei de tigle metalice in Romania a fost de 54 milioane de euro, iar pentru 2007 se prevede o crestere intre 30 si 50%.

Pentru noul tip de tigla metalica Lindab Skane, Dan Raletchi, director de vanzari Lindab Romania, estimeaza 500.000 de metri pa- trati vanduti pana la sfarsitul anului. "Linia de productie va fi functionala la o capacitate medie incepand numai cu luna septembrie", a aratat acesta. Noul produs va fi mai ieftin cu 15% decat cel premium. Anul trecut, Lindab a vandut 1,6 milioane metri patrati de tigla metalica. Capacitatea medie de productie a noii linii este de doua milioane de metri patrati anual comparativ cu 1,45 milioane de metri patrati, capacitatea vechii linii de tigle Nordic destinate segmentului Premium.

Pe piata de tigle metalice Lindab Romania este lider de piata cu o cota de 22%, iar pentru acest an compania estimeaza o crestere a cotei de piata pana la 25-26%. "Piata de tigle metalice inregistreaza cresteri peste cele din piata constructiilor, in urma unor dezvoltari inegale a domeniilor acestei piete. Se accentueaza, practic, trendul de inlocuire a tiglelor ceramice cu cele din metal, mai usor de transportat si cu calitati similare", a declarat Andrei Sulyok. Piata are un numar de 20 de jucatori, principalii concurenti ai Lindab Romania fiind Megaprofile si Ruukki.

Activitatea Lindab este impartita pe doua domenii: Profile si Ventilatii. Lindab Romania face parte din concernul international Lindab AB cu sediul in Suedia si sunt prezenti pe piata din Romania din 1994. In 2006 subsidiara din Romania a avut cele mai mari cresteri in cadrul grupului, 43% fata de 23% cresterea totala a grupului.