Liebrecht: Un nou outlet de 40 mil. euro in Bucuresti

Imobiliare

11.04.2008 - Business Standard
Liebrecht: Un nou outlet de 40 mil. euro in Bucuresti

Compania cu capital belgian Liebrecht&WooD, dezvoltatorul centrului de afaceri Victoria Park din Capitala, este in negocieri pentru achizitia unui teren de langa Bucuresti, pe care va dezvolta cel de-al doilea outlet center din Romania, a declarat pentru Business Standard Johan Rogiers, managing partner in cadrul companiei.

Valoarea de investitie in acest proiect este estimata la 35-40 mil. euro. Reprezentantul companiei va dezvalui locatia exacta a terenului in cateva luni, suprafata proiectului fiind mai mica decat a centrului West Park, pe care Liebrecht il dezvolta in prezent. “Mai avem 19 hectare de teren in Chitila, unde detinem deja autorizatii de construire pentru un centru de birouri sau un proiect logistic, dar inca nu suntem decisi daca locatia e buna si e posibil sa vindem terenul, in cazul in care nu vom construi acolo”, a mentionat Rogiers. Potrivit acestuia, in prezent, pretul terenurilor in acea zona sunt cuprinse intre 14 si 18 euro/mp.

Compania mai detine in Bucuresti si in imprejurimi terenuri in suprafete mai mici, cuprinse intre 5.000 si 10.000 mp, pe care le-a achizitionat cu scopul de a le extinde prin achizitia altor terenuri in jur, dar nu a reusit, motiv pentru care este posibil sa vanda din ele. Potrivit lui Rogiers, Bucurestiul poate suporta doua, maximum trei centre comerciale de tip outlet, dar numai in cazul in care sunt raspandite pe toata suprafata orasului.

Alexandru Urzica