Legea locuintelor taie apetitul dezvoltatorilor pentru apartamentele mici

Imobiliare

26.03.2008 - Curentul
Legea locuintelor taie apetitul dezvoltatorilor pentru apartamentele mici
Romanii cauta locuintele mai mici pentru ca sunt mai ieftine, astfel ca dezvoltatorii vin cu proiecte cu preturi mai accesibile, însa cu suprafete vizibil reduse fata de cele lansate pana acum. Noul proiect al Legii Locuintelor este însa mai strict în ceea ce priveste proiectarea constructiilor de locuinte, nerespectarea cerintelor minimale cu privire la suprafata si confort fiind amendata cu sume cuprinse între 2.000 si 5.000 de lei.

Legea impune suprafete minimale în functie de numarul persoanelor din familie. Astfel, pentru o persoana care locuieste într-o singura camera trebuie sa aiba o suprafata de minim 18 metri patrati pentru camera de zi, 2,5 metri patrati pentru servirea mesei, cinci metri patrati pentru bucatarie, 4,5 metri patrati pentru încaperile sanitare, doi metri patrati ca spatiu de depozitat, o suprafata utila de minim 37 metri patrati si o suprafata construita de 58 de metri patrati.

Pentru familiile cu doua persoane care locuiesc în doua camere, suprafata utila va creste pana la minim 52 metri patrati si 82 de metri patrati ca suprafata construita. În cazul familiilor cu trei membri care locuiesc în trei, suprafetele se modifica astfel: minim 19 metri patrati pentru camera de zi, 22 de metri patrati pentru dormitoare, trei metri patrati pentru servirea mesei, 5,5 metri patrati pentru bucatarie, 6,5 metri patrati pentru încaperile sanitare, 2,5 metri patrati ca spatiu pentru depozitat, o suprafata utila de minim 66 metri patrati si o suprafata construita de 102 de metri patrati.

Oana Voinea