Lafarge isi restrange portofoliile in alte firme

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

05.08.2009 - Business standard

Producatorul francez de materiale de constructii Lafarge intentioneaza sa reduca numarul de companii romanesti in care detine actiuni, ca o masura de adaptare la conditiile dificile din piata provocate de criza financiara.

“Scopul general este sa restrangem numarul de companii in care Lafarge este actionara, si nu ma refer aici la cele care poarta numele Lafarge”, a declarat Camelia Savoiu, director de comunicare in cadrul Lafarge Ciment Romania.

Ieri, conducerea producatorului de betoane Conintex, la care Lafarge Comnord detine 51,83% din actiuni, a cerut companiei franceze dizolvarea firmei, pe fondul scaderii drastice a activitatilor in ultimele luni. Cifra de afaceri a Conintex a scazut in T1 2009 dramatic, de la 74.000 de lei, cat a inregistrat anul trecut, la doar un leu.

“Este un proces de evaluare obisnuit, pe care il aplicam in mod constant societatilor ce fac parte din portofoliul nostru de business, obiectivul fiind sa ne concentram resursele pe activitatea de baza: producerea de materiale de constructii. Specific, in acest moment, societatea in discutie nu inregistreaza datorii fata de bugetul statului sau terti, iar sumele rezultate in procesul de lichidare vor fi distribuite actionarilor”, au declarat reprezentantii companiei.