Lafarge investeste in 6 silozuri la Rupea

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Materiale de constructii

01.11.2007 - Wall-Street.ro

publicat pe 11.09.2007

 

Compania franceza Lafarge a achizitionat sase silozuri de la primaria localitatii brasovene Rupea, unde urmeaza sa fie depozitata cenusa rezultata in urma arderii lignitului de la CET Brasov, informeaza NewsIn.

Potrivit consilierului judetean Gheorghe Sarafinceanu (PD) este vorba despre silozurile din zona Garii Rupea, care au fost folosite ca baza de receptie a cerealelor din toata zona amintita. „Practic, acolo se depozita toata productia IAS-urilor din Rupea, in vederea transportarii lor, pe calea ferata, catre centre de prelucrare”, a explicat Sarafinceanu. 

Silozurile repective vor fi folosite ca depozit pentru cenusa provenita de la CET Brasov, Lafarge avand un contract cu centrala termica pentru preluarea materialelor reziduale, in uma arderii lignitului.

Centrala Electrica de Termoficare (CET) Brasov, impreuna cu Grupul Lafarge Romania, au inaugurat, in noiembrie 2006, o instalatie moderna de recuperare a deseurilor rezultate in urma arderii lignitului folosit la incalzirea locuintelor racordate la sistemul centralizat. Cenusa si zgura sunt folosite la fabricarea materialelor de constructii.