L & W ia 40 mil. euro de la Erste pentru parc industrial

Imobiliare , PROIECTE / DEZVOLTARE

04.04.2008 - Business Standard
L & W ia 40 mil. euro de la Erste pentru parc industrial

Compania cu capital belgian Liebrecht&WooD, dezvoltatorul centrului de afaceri Victoria Park din Capitala, a aprobat accesarea unei linii de credit de pana la 40 mil. euro, pentru dezvoltarea unui proiect logistic, potrivit informatiilor publicate in Monitorul Oficial.

In urma adunarii generale a asociatilor societatii Bucharest Industrial Park, controlata de dezvoltatorul belgian, din data de 14 martie 2008, actionarii companiei au aprobat deschiderea unei linii de credit in valoare maxima de 40,35 mil. euro de la Erste Bank din Viena. Banii vor fi utilizati pentru dezvoltarea unui parc industrial in localitatea Domnesti, de langa Bucuresti. Creditul va fi garantat cu un teren (terenul proiectului) in suprafata totala de 85.799 metri patrati, situat in localitatea Domnesti, si cu toate cladirile ce vor fi construite pe terenul proiectului, se arata in Monitorul Oficial. Liebrecht&WooD a intrat pe piata locala in anul 2000, cand a construit si a vandut catre fondul austriac de investitii Meinl European Land complexul comercial Militari Shopping Center, in urma unei tranzactii de circa 20 mil. euro. Ulterior, belgienii s-au reorientat catre dezvoltarea de birouri, prin realizarea parcului de afaceri Victoria Park, preluat de fondul austriac de investitii Immoeast pentru 60 mil. euro.

Anul trecut, a reintrat pe segmentul spatiilor de retail, printr-un proiect de 120 mil. euro, pe autostrada Bucuresti-Pitesti.

Liebrecht&WooD a primit, la sfarsitul lui 2007, autorizatia de construire pentru parcul comercial de tip outlet West Park. Acesta va contine un centru de tip outlet, denumit Fashion House, un magazin de mobila si decoratiuni interioare Kika, un magazin Hornbach, cu articole de gradinarit si materiale de constructii, precum si o locatie a retailerului de electronice si electrocasnice Technomarket. Proiectul va fi dezvoltat pe un teren in suprafata de peste 250.000 de metri patrati. Reprezentantii companiei au anuntat ca urmaresc investitii de tip outlet si in Timisoara si Brasov, astfel ca investitiile companiei pe piata locala depasesc 200 mil. euro.

Alexandru Urzica